Dibusz Dénes: A Barcelona játékosainak legnagyobb erénye, hogy kiismerhetetlenek

2020. október 19. – 18:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett Barcelonába a Ferencváros futballcsapata, amely kedden lép pályára a Camp Nouban Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. A magyar bajnok két és félórás repülőút után ért a szálláshelyükre, az I. János Károlyról elnevezett hotelbe, ahol az El Clásicók előtt az FC Barcelona riválisa, a Real Madrid is meg szokott szállni. Ez a szálloda néhány percre található a stadiontól.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa az MTI-nek azt mondta, hogy nem sok ideje volt külön felkészülni erre a mérkőzésre, de természetesen átvettek olyan szituációkat, amelyekkel gyakran szembekerülhet majd. „Nagyon sok mélységi passzal próbálkoznak a védővonal mögé, laposan és belöbbölve is, amikor pedig lemennek a szélre, akkor sem feltétlenül a beadást részesítik előnyben, hiszen nincsenek magas, erős csatáraik” – nyilatkozta a válogatott kapus, aki hozzátette, hogy az ellenfélnél több olyan futballista is van, akire nem is lehet felkészülni.

„Megterhelő időszak van mögöttünk. Nem mondom, hogy frissen és pihenten, de most már csak a Barcelonára összpontosítunk. Nincs sok időnk felkészülni rájuk, de talán nem is nagyon lehetne. Igyekszünk ebben a rövid időben is mindent megtenni annak érdekében, hogy olyan állapotba és olyan szinte kerüljünk, hogy meg tudjuk nehezíteni a dolgukat, és sikerüljön szép eredményt elérni”

– nyilatkozta Dibusz vasárnap az M1 csatornának.

„Megmutattuk, hogy erősebb, magasabban jegyzett csapatokkal is képesek vagyunk felvenni a harcot. Még akkor is, ha nem mi irányítunk, tudunk annyira szervezettek lenni és küzdeni egymásért, hogy az átsegít minket a holtpontokon” – mondta Dibusz, aki szerint a Barcelona játékosainak legnagyobb erénye, hogy kiismerhetetlenek. Ennek ellenére a Ferencváros szakmai stábjának és játékosainak könnyebb dolga van most szerinte, mint például a selejtezőben búcsúztatott norvég Molde ellen volt, mert őket három-négy mérkőzés alapján kellett elemezni és felkészülni belőlük, a Barcelona csatárait viszont évek óta látják a televízióban.

„Picit még mindig nehéz felfogni, hogy tegnap még nézte őket az ember a tévében spanyol bajnokit játszani, három nap múlva pedig szembenéz velük. Ez mindenképpen fura érzés, de volt rá már néhány hetünk, hogy ezzel megbarátkozzunk. Azt hiszem, ez egyikünkben sem fog elfogódottságot előidézni a mérkőzésen” – mondta a 29 éves válogatott kapus.

A Ferencváros védője, Lovrencsics Gergő arról beszélt, hogy minden játékos nagyon várja már a hétfői edzést és a keddi mérkőzést is. Elmondta, hogy minden csapatban, ahol eddig játszott, az volt az álma, hogy egyszer a Bajnokok Ligájában szerepeljen, az pedig, hogy ezt a Ferencvárossal érte el magyar futballistaként, óriási dolognak tartja. Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője 18.30 órától tart sajtótájékoztatót a Camp Nouban.

Az Ferencváros pénteken 2-0-ra nyert Kisvárda ellen a bajnokságban, az utolsó otthoni edzésük pedig vasárnap volt. A Barcelona nagy meglepetésre, 1-0-ra elveszítette a legutóbbi, Getafe elleni bajnokiját. (MTI)

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!