A Real után a Barcelona is kikapott egy kiscsapattól

2020. október 17. – 23:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid után a másik óriás, a Barcelona is kikapott a spanyol bajnokság 6. fordulójában. A címvédő Real az újonc Cádiztól kapott ki 1-0-ra, míg a Barcelonát a Getafe tréfálta meg. A hazai pályán játszó Getafe az 56. percben szerezte meg a győztes gólt, Jaime Mata tizenegyesből volt eredményes. Hiába birtokolta több mint 70 százalékban a labdát a Barcelona, igazán komoly helyzeteik nem voltak, pedig Lionel Messi végig a pályán volt.

Győzelmével a Getafe feljött a második helyre, ugyanannyi pontja van, mint a Realnak. A klub a mérkőzésen a Getafe elnevezésből csak az utolsó szótagot tartotta meg, a „fe” ugyanis hitet jelent spanyolul. Ezzel szerettek volna üzenni a világnak, hogy a koronavírus-járvány idején se veszítse el senki a hitét. A klub a címerén, a mezeken, a lelátón, az eredményjelzőn és a közösségi oldalakon is ezt a nevet jelenítette meg.

A Barcelona hét ponttal csak 9. a bajnokságban, igaz, egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az első négy helyezett. A katalán csapat legközelebb a Ferencvárossal játszik, a BL-csoportmeccset kedden rendezik, de zárt kapuk mögött, nézők nélkül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!