Giro: ha mezőnyhajrá, akkor a ciklámen trikóst nem lehet legyőzni

2020. október 14. – 17:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Arnaud Démare-t nem lehet legyőzni a mezőnyhajrákban, a francia sprinter már a negyedik győzelmét aratta szerdán az Giro d'Italián. A 11. szakaszon Valter Attila a 60. helyen ért célba, az összetett verseny élcsoportja nem változott.

A Porto Sant'Elpidio és Rimini közötti 182 kilométer alatt csak egy kisebb kategorizált emelkedő várt a mezőnyre, így mezőnyhajrára lehetett számítani. Az őrült menést hozó keddi szakasz után most kilométereken át a legnagyobb érdekességet a kerékpárosok mellett haladó, Giro-festésű vonat jelentette. A nap öttagú szökevénycsoportját a sprintercsapatok vezette mezőny nem engedte el túl messzire. A belga Sander Armée (Lotto-Soudal) maradt legtovább elől a szökéséből, őt az utolsó hat kilométerhez érkezve érték utol.

32 kilométerrel a cél előtt egy körforgalom kijáratának belső ívén egy mezőnyben ragadt motoros elütötte hátulról Elia Vivianit (Cofidis). Az olasz sprinter ugyan részt tudott venni a hajrában, de a győzelemért nem volt versenyben. A mezőnyhajrában most is a ciklámen trikós Arnaud Démare (Groupama-FDJ) volt a leggyorsabb, negyedszer az idei Girón. A keddi szakaszgyőztes, a szlovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) már negyedszer lett második, a harmadik helyen pedig a kolumbiai Álvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step) tekert át a célvonalon.

Arnaud Démare (Groupama-FDJ) nyer a Giro d'Italia 11. szakaszán 2020. október 14-én, RiminibenFotó: Luca Bettini / AFP
Arnaud Démare (Groupama-FDJ) nyer a Giro d'Italia 11. szakaszán 2020. október 14-én, RiminibenFotó: Luca Bettini / AFP

Valter Attila (CCC) 29 másodperc hátránnyal a 60. helyen ért be, ezzel a CCC magyar bringása megtartotta 22. helyét az összetett versenyben. A rózsaszín trikó esélyesei mind célba értek a mezőnnyel, így a portugál Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) változatlan előnnyel vezet. A ponversenyben Démare ismét növelte előnyét Sagannal szemben, a francia bringásnak 220, a szlováknak 184 pontja van a ciklámen trikóért zajló harcban.

Csütörtökön a legendás olasz kerékpáros, Marco Pantani emlékszakaszával folytatódik a Giró. A rajt és a cél is Cesenatico városában lesz, a 204 kilométeres, egynapos versenyekre emlékeztető szakaszon nyolc nagyobb emelkedőt kell majd megmászniuk a bringásoknak. (MTI/Telex)

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Eredmények:
11. szakasz, Porto Sant'Elpidio-Rimini, 182 km:

1. Arnaud Démare (francia, Groupama-FDJ) 4:03:52 óra

2. Peter Sagan (szlovák, Bora-Hansgrohe) azonos idővel

3. Álvaro Hodeg (kolumbiai, Deceuninck Quick-Step) a. i.

4. Simone Consonni (olasz, Cofidis) a. i.

5. Rick Zabel (német, Israel Start-Up Nation) a. i.

... 60. Valter Attila (CCC) + 29 másodperc hátrány

Az összetett élcsoportja:

1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck – Quick-Step) 43:41:57 óra

2. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) + 34 másodperc hátrány

3. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) + 43 mp h.

4. Domenico Pozzovivo (olasz, NTT) + 57 mp h.

5. Vincenzo Nibali (olasz, Trek-Segafredo) + 1:01 perc hátrány

...11. Jakob Fuglsang (dán, Astana) + 2:20 p h.

...22. Valter Attila (CCC) + 11:55 p h.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!