Koronavírus-fertőzött bringást találtak a Giro d'Italián

2020. október 10. – 10:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív lett a koronavírustesztje Simon Yatesnek, ezért szombaton nem folytathatja a Giro d'Italiát. A brit versenyző csapata, a Mitchelton-Scott közleményében azt írja, hogy Yates a pénteki befutó után a fertőzés enyhe tüneteit érezte magán, ezért a csapatorvos egy gyorstesztet végzett el rajta. Ennek az eredménye pozitív lett, ami után még egy PCR-teszttel is megerősítették, hogy valóban elkapta a koronavírust.

Simon Yates (j) a Giro d'Italia 3. szakaszán 2020. október 5-én, OlaszországbanFotó: Luca Bettini / AFP
Simon Yates (j) a Giro d'Italia 3. szakaszán 2020. október 5-én, OlaszországbanFotó: Luca Bettini / AFP

A 28 éves bringást elkülönítették csapat többi tagjától, akiken szintén gyorsteszteket végeztek, azok eredményei alapján más nem kapta el a vírust a Mitchelton-Scottnál. Az ausztrál csapat beszámolója szerint Yatesnek továbbra is csak enyhe tünetei vannak. A Girót szervező RCS Sport engedélyezte, hogy a csapat folytassa a versenyt, ám a következő napokban a versenyzőiket többször is tesztelni fogják elővigyázatosságból.

„Simon nagyon enyhe hőmérséklet emelkedést mutatott péntek este a szokásos hőmérséklet-ellenőrzéseink során, amit naponta háromszor végzünk a Giro d'Italia alatt. A verseny covid-protokollja szerint elszigeteltük a szobájában és kértünk egy gyorstesztet, ami pozitív lett” – mondta Matteo Beltemacchi, a csapat orvosa.

Yates a 7. szakasz után az összetett verseny 21. helyén állt 3:52 perces hátránnyal. A 2018-as Vuelta a España győztese előzetesen a Giro egyik nagy favoritja volt, egy hónappal korábban megnyerte a Tirreno-Adriatico egyhetes versenyt is, ám az elmúlt napokban már nem volt csúcsformában. Hétfőn, az első hegyi szakaszon több mint 4 percet kapott a szakaszgyőztestől. Yates csapattárs Peák Barnabás is, aki nem került be a Mitchelton-Scott Girón induló keretébe. Ott van viszont az olasz körversenyen Valter Attila (CCC), aki Yates kiszállása után már a 28. helyen áll az összetettben.

(Ide kattintva olvashatóak a Telex legfrissebb híreit)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!