Giro: a második sprintbefutót is a francia bajnok nyerte

2020. október 8. – 18:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A francia Arnaud Démare második szakaszgyőzelmét aratta csütörtökön a Giro d'Italián. A hatodik szakaszon a portugál Joao Almeida megőrizte első helyét összetettben. Valter Attila a főmezőnnyel a 29. helyen ért célba, ami eddigi legjobb helyezése a versenyen.

(Kattintson ide a legfrissebb hírekért!)

Csütörtökön 188 kilométer és egy kisebb emelkedővel végződő szakasz várt a Giro d’Italia versenyzőire. A cél a festői, barlanglakásairól ismert Matera városában, 388 méteres tengerszint feletti magasságban volt. Rögtön az etap elején két, ezer méter körüli hegyet kellett megmászniuk a bringásoknak, majd a materai befutó előtt még egy harmadik kategóriás, 4,7 kilométer hosszú és átlagban 6,9 százalékos meredekségű emelkedőn is túl kellett jutniuk.

A nap szökése négyfős volt, a három olasz pro-kontinentális csapat versenyzői, Mattia Bais (Androni Giocattoli), Filippo Zana (Bardiani) és Marco Frapporti (Vini Zabù) mellett az ausztrál James Whelan (EF Pro Cycling) került még bele. Az előnyük 9 perc fölött is járt, de nem sikerült hazaérniük. Whelant 15 kilométerre a céltól érték utol.

A francia Arnaud Demare ünnepel, miután megnyerte a 103. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hatodik, Castrovillari és Matera közötti 188 km-es szakaszát 2020. október 8-án.MTI/AP/LaPresse/Massimo Paolone
A francia Arnaud Demare ünnepel, miután megnyerte a 103. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hatodik, Castrovillari és Matera közötti 188 km-es szakaszát 2020. október 8-án.MTI/AP/LaPresse/Massimo Paolone

A materai, kissé emelkedő befutó előtt kifejezetten technikás, kanyargós volt az útvonal, de nem történt bukás, így sprintbefutó döntött, melyben az ausztrál Michael Matthewst (Sunweb) és az olasz Fabio Fellinét (Astana) megelőzve nagy fölénnyel nyert a francia bajnok Arnaud Démare (Groupama-FDJ), aki sikerével átvette a mezőnypontversenyben élen állónak járó ciklámen trikót a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagantól (Bora-Hansgrohe). Démare a második győzelmét aratta a Girón, a 4. szakasz végi mezőnyhajrát is ő nyerte, akkor nagyjából két centivel előzte meg Sagant.

Az összetett győzelemre pályázó bringások is a hajrára 59 fősre olvadt főmezőnnyel értek célba, ahogy Valter Attila (CCC) is, aki összetettben újabb két pozíciót javítva már a 31. helyen áll. Pénteken a Matera és Brindisi közötti 143 kilométeres, szinte teljesen sík szakasszal folytatódik az olasz körverseny. (MTI/Telex)

Eredmények:
6. szakasz, Castrovillari-Matera, 188 km:

1. Arnaud Demare (francia, Groupama-FDJ) 4:54:38 óra

2. Michael Matthews (ausztrál, Sunweb) azonos idővel

3. Fabio Felline (olasz, Asztana) a. i.

4. Juan Sebastián Molano (kolumbiai, UAE) a. i.

5. Davide Cimolai (olasz, Israel Start-Up)

...29. Valter Attila (CCC) a. i.

Az összetett élcsoportja:

1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck – Quick-Step) 22:01:01 óra

2. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) + 43 másodperc hátrány

3. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) + 48 mp h.

4. Harm Vanhoucke (belga, Lotto-Soudal) + 59 mp h.

5. Vincenzo Nibali (olasz, Trek-Segafredo) + 1:01 perc h.

...31. Valter (CCC) 9:07 p h.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!