Egy lépéssel közelebb az Európa-bajnoksághoz a magyar válogatott

2020. október 8. – 09:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • A magyar válogatott a jövő nyári Európa-bajnoki részvételért játszik Eb-pótselejtező elődöntőt a bolgár válogatottal Szófiában. Ha a magyar csapat jut tovább, akkor az izland-román párharc győztesével játszhat az Eb-részvételért a Puskás Arénában november 12-én.
  • Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának ez az egy lehetősége van kijutni a 2021. június 11-én kezdődő Európa-bajnokságra, aminek Budapest az egyik társrendezője.
  • A legértékesebb magyar játékos, Szoboszlai Dominik nem léphet pályára Bulgária ellen, mert klubjánál, a Red Bull Salzburgnál több koronavírus-fertőzött játékost találtak, ezért az osztrák hatóságok a teljes csapatot karantén alá helyezték.
  • Először van ott a magyar válogatott keretében a Mol Fehérvár szélső védője, Loic Nego. A korábbi francia U20-as válogatott azután szerepelhet a magyar válogatottban, hogy a FIFA nemrég módosított a honosított játékosokra vonatkozó szabályain.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy, Sigér, Kalmár, Holender – Sallai, Szalai
vezetőedző: Marco Rossi

A bolgár válogatott kezdőcsapata: Iliev – Cicinho, Terziev, Bozsikov, Nedjalkov – Karabeljov, Malinov – Karagaren, Nedelev, Ivanov – Kraev
vezetőedző: Georgi Dermendzsiev

Bulgária-Magyarország 1-3

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, Willi Orbán szabálytalansággal állított meg egy bolgár akciót, szabadrúgással jönnek.

2. perc: A bolgárok szabadrúgása veszélytelen volt, nem találták el Gulácsi kapuját.

4. perc: A magyar válogatott birtokolja a labdát, de a bolgárok már a mi térfelünkön elkezdenek letámadni.

7. perc: A bolgárok a jobb szélen vezettek támadást, de Szalai Attila megállította az akciójukat.

9. perc: Most a magyar csapat próbálja letámadni a bolgárokat, sikeresen is, mivel Iliev kapus végül csak előrerúgni tudta a labdát, ami így visszakerült a magyar válogatotthoz.

10. perc: Holender Filip adott be balról, de a labda nem jutott el a kapu előtt helyezkedő Szalai Ádámhoz.

12. perc: Újra a jobb szélen támadtak a bolgárok, Cicinho tört volna be a tizenhatoson belülre, de Szalai Attila megint szépen szerezte meg a labdát.

14. perc: Labdaszerzés után Sallai Roland indult meg a bolgár kapu felé, de a lövést végül eltörte.

16. perc: A három magya belső védő passzolgat egymáshoz, a bolgárok kicsit visszavettek a letámadásból.

17. perc: Vezet Magyarország! Az első szögletből azonnal sikerült gólt szerezni. Kalmár Zsolt szögletét Willi Orbán a testével továbbította a kapuba.

19. perc: A bekapott gól után a bolgárok egyből nekünk estek, egymás után két szögletet is kiharcoltak.

20. perc: A bolgár nyomást sikerült hatástalanítani és kiszabadulni a kapu előteréből.

23. perc: A bolgár csatár, Kraev fejelt volna egy átadást Karagaren elé a kapunknál, de nem volt elég pontos, így Gulácsi könnyedén szedte össze a labdát.

26. perc: Megint egy hasonló bolgár támadás, egy felívelést Kraev visszafejelt a második hullámban érkező társának, Ivanov most a kapu mellé durrantott. Úgy tűnik, a bolgárok tudatosan játszanak az ilyen helyzetekre.

28. perc: Ivanov ült le a földre, a bolgárok 18-as számú játékosa lement a pályáról. Nem is tudja folytatni a meccset, egyelőre emberhátránybana bolgár csapat.

31. perc: Kalmár passza után Fiola adott be jobbról, de a labda túl magas volt Szalai Ádámnak.

32. perc: A sérült Galin Ivanov helyett végül Georgi Yomov állt be.

33. perc: Ismét ápolás a bolgár válogatottnál, Szalai belépője után Kraev maradt lent, de úgy tűnik, folytatni tudja a meccset.

35. perc: Az eddigi legszebb támadásukat vezették a bolgárok, a középpályásainkat kipasszolták, és kis híján sikerült a védelmünk mögé kerülni a bal szélen, de szerencsére az utolsó passzuk hosszú volt, a labda pedig kiment az oldalvonalon.

37. perc: Gulácsi védett óriásit! A bolgárok ismét beszorítottak minket, egy ívelés után az ötösről Nedelev fejelt a kapu irányába, de Gulácsi jól zárta a rövid sarkot.

44. perc: A bolgárok a tizenhatosunkig eljutottak, de lövésig nem. A magyar védelem egyelőre jól takarít Gulácsi kapuja előtt.

45. perc: Szymon Marciniak játékvezető 2 percet hosszabbít.

47. perc: Gulácsi góltól mentette meg a magyar csapatot. Cicinho adott be jobbról, középen Kraev kapura csúsztatta a labdát, de az elvetődő Gulácsi lábbal még ki tudta az rúgni a gólvonal elől. Marciniak nem sokkal később le is fújta a félidőt. Most nagyon jókor jön a szünet a magyar válogatottnak.

Első félidő: Marco Rossi taktikája az első félidő nagy részében jól működött, a három középső védő jól takarít a kapu előtt, de a széleken veszélyesek tudnak lenni a bolgárok. A magyar válogatott legnagyobb fegyvere a pontrúgások, most is ez segít ki minket. Willi Orbán már a negyedik válogatott gólját szerezte, kivétel nélkül mindet szögletek vagy szabadrúgások után. A gond az, hogy ezen kívül nem volt más helyzetünk. A bolgároknak viszont kettő is, mindkettőnél Gulácsi védésére volt szükség a gól elkerüléshez.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, egyik kapitány sem cserélt a szünetben.

47. perc: Kalmár Zsolt góljával már 2-0 magyar válogatottnak! Szalai Ádám harcolt ki szabadrúgást 25 méterre a bolgár kaputól. Kalmár innen is kapura küldte, a lapos, pattogós és erős lövés előtt a bolgár sorfal szétugrott, a labda pedig a kapuban kötött ki. Ilievet is meglepte a lövés.

53. perc: Labdát szerzett a magyar válogatott az ellenfél térfelén, a gyors támadás végén Sallai lőtt kapura, de az egyik bolgár védő blokkolta. A szögletből nem alakult ki újabb magyar helyzet.

56. perc: Marciniak tizenegyest adott a bolgároknak. Lang Ádám a kezével feltartotta Kraevet a tizenhatoson belül, a lengyel szerint ez szabálytalan volt, még egy sárgát is adott a magyar védőnek.

56. perc: Nincs tizenegyes! A videóbíró szerint Lang szabálytalanság kívül volt, így csak közvetlen szabadrúgással jönnek a bolgárok. Kraev a kapu fölé lőtt.

59. perc: Marco Rossi először cserélt. A bekötött fejű Szalai Ádám helyett Nikolics Nemanja állt be. A bolgárok a jobb szélről rúghattak szabadrúgást, de Orbán kifejelte a labdát.

66. perc: Néhány percig a magyar csapat nem tudta megtartani a labdát, de a bolgárok nem tudtak helyzetbe kerülni. A nyomás alól kiszabadult magyar válogatottnak aztán sikerült egy újabb szögletet kiharcolnia. A játék most már újra a bolgár kapu közelében zajlik.

69. perc: Kettőt cserél a magyar válogatott. A második gólt szerző Kalmár helyett Hangya Szilveszter állt be, Holender Filip helyett pedig Loic Nego jött be, akinek ez a debütálása a nemzeti csapatban.

75. perc: Nikolics Nemanja góljával már 3-0 ! Hangya Szilveszter adott be balról, az ívelés tökéletesen jött Nikolicsnak, aki közelről fejelt a kapuba.

80. perc: Sallai Roland a negyedik gólt is megszerezhette volna. Balról tört be a tizenhatoson belülre, de a visszahúzott lövése nem volt elég erős, Iliev könnyedén fogta azt.

82. perc: Megint kettőt cserélt Rossi. Nagy Ádám és Fiola Attila jött le, helyettük Gazdag Dániel és Botka Endre állt be. Ezzel minden cserelehetőségét elhasználta a magyar válogatott.

86. perc: A bolgárok már teljesen feladták ezt a mérkőzést. A magyar játékosok viszonylag könnyedén passzolgathatnak közöttük.

89. perc: Szépítettek a bolgárok. A szépen végigvitt akció végén a Yomov gurított a magyar kapuba, 1-3.

90. perc: A lengyel játékvezető 4 percet hosszabbított, ebből egy már el is telt Cicinho ápolásával.

95. perc: Plusz egy percet még rádobott Marciniak, de már ez sem számított. A magyar válogatott 3-1-re nyert, és egy győzelemre az Eb-kijutástól.

Az Eb-pótselejtező másik meccsén Izland 2-1-re nyert Románia ellen, így november 12-én az izlandi válogatott lesz az ellenfél a pótselejzetős ág döntőjében, a Puskás Arénában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!