Egy győzelemre a 17. bajnoki címétől a Los Angeles Lakers

2020. október 7. – 05:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Los Angeles Lakers 102-96-ra legyőzte a Miami Heatet az NBA döntőjének negyedik mérkőzésén, így már 3-1-re vezetnek a négy győzelemig tartó párharcban. A meccs legeredményesebbje LeBron James volt, aki 28 ponttal járult hozzá a Lakers sikeréhez. A nyerőemberek ezúttal Kentavious Caldwell-Pope és Anthony Davis voltak, akik az utolsó negyedben szereztek kulcsfontosságú kosarakat.

Jimmy Butler (b) és LeBron James (j) az NBA-döntő negyedik mérkőzésén 2020. október 6-án, Orlandóban.Fotós: Jesse D. Garrabrant / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Jimmy Butler (b) és LeBron James (j) az NBA-döntő negyedik mérkőzésén 2020. október 6-án, Orlandóban.Fotós: Jesse D. Garrabrant / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

A Miami Heat számára jó hír volt, hogy a döntő előző két meccsét sérülés miatt kihagyó Bam Adebayo ezúttal már tudott játszani, ugyanakkor a szlovén irányítójuk, Goran Dragić lábsérülése még mindig nem jött rendbe. Az első negyed végére a Lakers öt ponttal, 27-22-re lépett meg, a nagyszünetre pedig 49-47-es előnnyel mehettek. A harmadik negyed elején a Heat fordított, három ponttal vezettek is, de aztán a Lakers újra kézbe vette a meccs irányítását. Az utolsó negyedben a Heat végig hátrányban támadott, ami a meccs végére teljesen felőrölte az erejüket. Amikor igazán megközelíthették volna a Lakerst, akkor rendre hibáztak, a túloldalon pedig Caldwell-Pope és Davis szereztek demoralizáló kosarakat.

Az előző meccsén 40 pontot szerző Jimmy Butler ezúttal 22 pontot dobott 10 lepattanó és 9 assziszt mellett. Rajta kívül a 21 pontos Tyler Herro volt még a Heat húzóembere. A túloldalon Davis 22, Caldwell-Pope pedig 15 pontot tett hozzá a Lakers kulcsfontosságú győzelméhez.

A döntő ötödik meccsét magyar idő szerint szombaton hajnali 3 órakor rendezik. Amennyiben a Lakers akkor is nyer, akkor a csapat történetének 17. bajnoki címét szerezik meg, ezzel utolérnék a rekordbajnok Boston Celticset. A Los Angeles-i csapat utoljára 2010-ben volt az NBA bajnoka. A Miami Heatnek innen már óriási fordításra lenne szüksége, hogy mindezt megakadályozza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!