Néha egy karmolós macska kell az elismeréshez (X)

2022. november 26. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

Kemény Zsófi tollából, Merényi Dániel illusztrációival

(A történet első része itt található, a második itt van.)

Vili le akarta nyűgözni Janka szüleit, ezért amikor az apósa megemlítette, hogy a macska széthasította a karmával a kanapéhuzatot, rohant a boltba, hogy vegyen egy új kanapét ajándékba. Még Jankát sem avatta be a dologba; meglepetésnek szánta.

Kiválasztotta a legszebb kanapét: hatalmas, zöld sarokkanapé volt, kis százszorszépekkel. Úgy szállíttatta ki az apósáék címére a kanapét, hogy pont akkor érkezzen meg, amikor ők is ott lesznek Jankával családi ebéden.

A beszélgetés feszülten zajlott, mivel Janka szülei, bár kedvelték Vilit, nagyon szerették vizsgáztatni is, hogy vajon elég jó-e a lányuknak. Vili borzasztóan meg akart felelni, ezért gyakran ártalmatlan önellentmondásba keveredett. Ezen a családi ebéden pedig kifejezetten rosszul válaszolt a keresztkérdésekre, mert nagyon várta, hogy megérkezzen a kanapé, és a szokásosnál is jobban izgult.

Amikor csöngetett a futár, Vili felugrott.

illusztráció: Merényi Dániel
illusztráció: Merényi Dániel
  • Mi van, fiam, bolhás vagy? – kérdezte kedélyesen Janka apja, aztán kinyitotta a futárnak az ajtót. Először el akarta küldeni a futárt, hogy ők nem rendeltek kanapét, de Vili akkor kivágta, hogy ő viszont rendelt nekik egyet, mert tudja, hogy a macska szétkarmolta a kanapéhuzatukat.
  • Dehát varrónő voltam, Vilikém, mielőtt megnyitottam a boltot – mondta Janka anyukája. – Rég megvarrtam azt a huzatot.

Janka apja a fejét csóválta.

  • Nagy felelőtlenség volt ilyen drága kanapét venni fölöslegesen.
  • De OTP Bonus hitelkártyával vettem, és utólagos részletfizetést állítottam be, ráadásul ősszel bútorvásárlás esetén 3 százalék visszatérítés is jár – mondta megkönnyebbülten Vili, mert miközben kimondta a mondatot, látta a szülők arcán, hogy ezt a lépést elismerik, és végre elégedettek a válaszával: ez mégiscsak felelős döntés volt.
illusztráció: Merényi Dániel
illusztráció: Merényi Dániel
  • Nekünk pedig szükségünk van egy kanapéra a közös lakásba. És ez a kanapé igazán gyönyörű – mondta Janka, és átölelte Vilit.

A családi ebéd további része csendes elégedettségben telt. Vili titokban megköszönte a karmolós macskának, hogy miatta végre ki tudta vívni a szülők elismerését.

OTP Bonus és OTP Bonus Gold Hitelkártyával THM: 43,0%, 44,7%. A tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek. A bank a hitelbírálat és a kondíciók módosításának jogát fenntartja. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, értéke a feltételek változása esetén módosulhat. További részletekről tájékozódjon az OTP Bank bankfiókjaiban és honlapján (www.otpbank.hu) közzétett üzletszabályzatokból és hirdetményekből.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője az OTP Bank.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!