Tényleg bármikor beállíthat a futár egy fehér lóval? (X)

2022. október 31. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

Kemény Zsófi tollából, Merényi Dániel illusztrációival

(A történet első része itt található.)

Vili egy reggel különösen vidáman ébredt. A nap besütött az ablakon, gyönyörű színekkel árasztva el a szobát. Doktor Csőr, Vili nagy, színes papagája sütkérezve mondott jóreggelt Vilinek. Vili azért ébredt ilyen vidáman, mert meglegyintette a változás szele. Érezte, hogy valami történni fog ma.

A legesélyesebbnek az tűnt, hogy előléptetik a munkahelyén. A szíve mélyén leginkább arra vágyott, hogy felmondjanak neki, mert egy ideje tudta, hogy állatorvos asszisztens szeretne lenni igazából, és meg is volt a kis megtakarítása arra az időre, amikor még nem talál ilyen munkát, de nem mert egyéb lépéseket tenni, hanem várt.

Főzött egy kávét, zuhanyozott, és éppen enni adott a papagájnak, amikor csöngettek. Egy futár állt az ajtóban, pedig Vili nem rendelt semmit. Főleg nem ezt a két üveg rettenetesen drága pezsgőt! A futár mégis ragaszkodott hozzá, hogy ott hagyja. Vili tovább haladt a reggeli rutinjával, amikor megint csöngettek. Újabb futár volt az, csak lerakott egy apró dobozkát a lábtörlőre, és szó nélkül elsietett. A dobozban eljegyzési gyűrűk voltak.

Sorra érkeztek a futárok, először egy jakuzzit hoztak, aztán százezer szál vörös rózsát, aztán egy fehér lovat, Vili már alig fért el a lakásban. Megnézte a telefonját: rengeteg üzenete érkezett: elfogyott minden pénze. Dehát, hogy történhetett ez? Hiszen végig nála volt a kártya, tegnap óta elő se vette! Hogy fog a megtakarítása nélkül megélni, amíg megtalálja álmai munkahelyét?! És hogyan és ki rendelte ezeket a dolgokat?

illusztráció: Merényi Dániel
illusztráció: Merényi Dániel

Csöngettek.

  • Nem kérek többet! – kiáltotta Vili. – Vidd vissza, kérlek!
  • Én vagyok.

Janka állt az ajtóban. Már másfél éve együtt voltak, de Vili sosem tudta, mi lehet Janka fejében. Vajon tényleg szereti őt?

Vili elmesélte Jankának, mi történt, és szomorúan lerogyott az ágyra. Janka megsimogatta a fehér ló orrát, majd átbújt a nyaka alatt, hogy le tudjon ülni Vili mellé.

  • Sajnálom, Vili – mondta –, de a helyzet az, hogy ezeket mind te magad rendelted. Az internetes vásárlásaidat jóvá kell hagynod: vagy belépsz a MobilBankba, és ott hagyod jóvá, vagy az SMS-ben küldött kóddal, és Telekóddal. Be van állítva a 3D secure. Nem használhatta más. Valószínűleg alvajártál. Néha szoktál, már megfigyeltem.

Vili megrémült. Tényleg ő lehetett az, alvás közben?

illusztráció: Merényi Dániel
illusztráció: Merényi Dániel
  • Dehát miért rendeltem volna lovat? Rózsákat?! Gyűrűket…?!
  • Valószínűleg azért, mert meg akarod kérni a kezemet, csak ébren egyelőre félsz.
  • Úristen! – Vili teljesen szétesett. – Ne haragudj!
  • Én nem haragszom, de csak akkor válaszolok, ha tényleg felülsz a lóra, és felteszed a kérdést.

Vili felült a lóra. Le kellett hajolnia, különben beverte volna a fejét a plafonba. Feltette a kérdést, Janka igent mondott, Doktor Csőr pedig áldását adta. A vásárolt dolgokat egyesével visszavitték. Ez volt hát a változás, aminek a jöttét Vili érezte. A munkahelyén egyébként nem lett volna változás, de a lánykérésből erőt merítve Vili bement, felmondott, és elkezdett állatorvosi asszisztensi munkákat keresni.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A fenti termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a tájékoztatásban szereplő termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője az OTP Bank.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!