Molnár Tamás: Ugyanolyan megszállottan vagyok most józan, mint régen függő

2024. október 19. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult a Felvonó, Bajzáth Sándor addiktológus és Pándi Balázs zenész, újságíró függőséggel és felépüléssel foglalkozó podcastsorozata a Telexen. Az első adás vendége Molnár Tamás, az egykori Anti Fitness Club és Jetlag zenekarok alapítója, akinek gondolatai Pándinak is nagy lökést adtak a józanság felé.

Hosszas előkészületek után elrajtol a Telex függőségekkel kapcsolatos podcastsorozata, a Felvonó. Én Pándi Balázs vagyok, a sorozat ötletgazdája, egyik műsorvezetője. 9 éves korom óta a zene tölti ki az életem legnagyobb részét, és 18 éves korom óta döntően éjszakai közegben élek a mai napig. Az utóbbi időben Beton.Hofi koncerteken lehetett látni a dobok mögött, illetve több budapesti klubban játszom akár heti rendszerességgel jazz DJ-ként. Egy komolyabb összeomlást követően két éve élek teljesen józan életet, és a sorozattal célom többek között, hogy segítséget tudjunk adni azoknak, akik hasonló problémákkal küzdenek, vagy akik meg akarják érteni, hogy mi zajlik egy aktív függő, vagy felépülésben lévő ember fejében, környezetében. A felépülés részben magányos műfaj, a józan ember környezete kicserélődik, szándékom szerint ezek a beszélgetések alkalmasak lesznek, hogy gondolati muníciót adjanak, és hogy erősítsék a felépülőkben, hogy nincsenek egyedül a küzdelmeikkel, segíthetnek abban, hogy a kritikus magányos pillanataikat feloldja egy adás elindítása.

Az adásokban társam Bajzáth Sándor addiktológiai konzultáns, aki maga is felépülésben élő függő, 22 éve tiszta, saját praxisában függőkkel és hozzátartozóikkal dolgozik egyéni keretek között, illetve hozzátartozói csoportot vezet. Számos cikket jegyez és több könyv társszerzője. 2023. szeptemberétől a SOTE-ETK addiktológiai konzultáns képzésén óraadó tanár.

Bár igyekeztünk a témában általános cikkek mintájától eltérni, amiben egy híres ember beszél küzdelmeiről, meg az új élet kontrasztjairól, egy fontos előkép volt számomra Molnár Tamás dalszerző, szólóénekes, az egykori Anti Fitness Club és Jetlag zenekarok alapítója, aki generációm zenészei közül régóta él józan életet. Az évek során folytatott beszélgetéseink sok hasznos gondolatatot és segítséget adtak, úgy éreztem, hogy egy közös beszélgetés megfelelő indítása lenne a sorozatnak, amiben a jövőben megszólaltatunk szakembereket, szociális szférában dolgozókat, hozzátartozókat, szakorvosokat, intézményvezetőket is, hogy más aspektusait is körüljárjuk a felépülésnek.

Témajavaslatokat, megosztásokat, kérdéseket a felvono@telex.hu emailre várunk.

A Felvonó adásai a Telex saját lejátszóján kívül a Telex Podcast YouTube-, Spotify és Apple Podcast-csatornáin is elérhetők, iratkozzatok fel!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!