Izrael negyven év után brutálisan leszámolna a Hezbollahhal

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt két hétben elképesztő sebességgel eszkalálódott a harc Izrael és a Hezbollah között. Több ezer, a Hezbollah által használt csipogó felrobbantása, több mint ezer életet követelő bombázási kampány és a szélsőséges szervezet vezetőjének likvidálása után az izraeli hadsereg már szárazföldi offenzívát is indított Libanonban.

A Téma legújabb adásában a Telex újságíróival járjuk körbe a Hezbollah és Izrael közötti harc legfontosabb kérdéseit és magyar vonatkozásait. Az adás első felében Tóth Gergellyel beszélgetünk az elmúlt hetek eseményeiről és okairól, a második felében pedig Dezső Andrással a robbanó csipogókkal összefüggésbe hozott magyar cégről és az ilyen akciók titkosszolgálati akciók hátteréről lesz szó. Kitérünk többek között arra is, hogy

  • miért nagyon más a libanoni Hezbollah, mint a gázai Hamász?
  • Meddig tarthat és mit hozhat az izraeli szárazföldi offenzíva?
  • Hogyan keveredhetett egy magyar cég a Moszad robbanó csipogókat gyártó céghálójába?
  • Tudnia kellett volna a magyar titkosszolgálatnak arról, hogy az izraeli titkosszolgálatnak van egy úgynevezett dobós cége Zuglóban?

A Téma új adásai a Telex saját lejátszóján kívül a Telex Podcast YouTube-, Spotify és Apple Podcast-csatornáin is elérhetők, iratkozzatok fel!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!