Vissza lehet igényelni a Tompos Kátya külföldi gyógykezelésére küldött adományokat

2024. június 10. – 17:16

Másolás

Vágólapra másolva

A gyűjtést elindító Fábián Juli Emlékalapítvány hétfői közleménye szerint vissza lehet igényelni a május 31-én egy hosszan tartó, ritka daganatos betegségben meghalt Tompos Kátya külföldi gyógykezelésére összegyűjtött adományokból megmaradt összeget, vagy annak egy részét – írja az MTI.

Tompos Kátya külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek, a 41 éves színésznő egy nappal azután halt meg, hogy összejött az összeg. Az Emlékalapítvány köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik támogatták a gyűjtést és azoknak is, akik részvétüket vagy együttérzésüket fejezték ki Tompos Kátya váratlan, tragikus halála kapcsán. Azt is hozzátették, hogy

a vissza nem igényelt támogatások után a számlán megmaradt összeget a továbbiakban beteg, vagy nehéz helyzetben lévő zenészek és zeneipari háttérmunkások támogatására fordítják.

„Amennyiben Kátya végakaratának szellemisége bármilyen formában testet ölt és erre jogilag lehetőségünk van, támogatni fogjuk teljes együttműködéssel. A visszafizetési nyilatkozatok beérkezésének határideje július 15. A visszatérítés pontos dátumát az igények beérkezése függvényében állapítják meg, erről értesítjük az érintetteket” – áll a kommünikében” – írta az alapítvány.

A visszatérítési igényt az adományozónak emailen kell jeleznie az adminisztracio@fabianjuli.hu címre, név, bankszámlaszám és az összeg megjelölésével. Arra is van lehetőség, hogy az adomány egy része az Alapítványnál maradjon, erről a szándékról szintén emailben várnak nyilatkozatot, egyértelműen megjelölve a visszatérítendő és az Alapítványnál maradó összeget.

Tompos Kátyától a halála után sorra búcsúztak a művészek, és a Centrál Színház Facebook-profilja feketébe borult. Június 7-ére gyertyagyújtást is szerveztek az emlékére, erről itt számoltunk be. A 41 évesen meghalt színésznőről a Telexen ebben a cikkben emlékeztünk meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!