Összegyűlt a pénz Tompos Kátya külföldi gyógykezelésére

2024. május 30. – 07:36

Másolás

Vágólapra másolva

Összegyűlt a Tompos Kátya külföldi gyógykezelésének finanszírozásához szükséges összeg azon a hétvégi jótékonysági gálán, amin a fellépők mellett közel hétszázan vettek részt – írja a Story magazin beszámolója alapján a 24.hu.

Sőt, egy drágább kezelésre is elegendő támogatás gyűlt össze. „Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani, még ebben a fura világban is” – nyilatkozta az esemény után Hrutka Róbert, aki nemcsak az est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Május elején derült ki, hogy a 41 éves Tompos Kátya évek óta egy olyan ritka daganatos betegséggel küzd, amit itthon nem tudnak kezelni. „Mivel a külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisait az állam nem finanszírozza, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget” – írta akkor a Fábián Juli Emlékalapítvány, amely a jótékonysági gálát szervezte.

Hrutka a Storynak azt mondta, márciusban értesült a színésznő betegségéről. „Megtudtam, hogy önerőből már elkezdtek egy kezelést, de tudtam nagyon jól, hogy ez mit jelent anyagilag. Barátokkal igyekeztünk támogatni, de sajnos az a pénz kevés volt, és végül kicsit már erőszakosan, de sikerült célt érnünk, hogy engedje, hogy az emberek segítsenek”.

„Érződik a szeretet, és hiszek abban, hogy ez az erő elképesztő, és ha ezt Kátya is megérzi, akkor nagyobb kitartással lesz” – mondta. Elmondása szerint a színésznő jelenleg immunterápiát kap, ami nagyon megviseli a szervezetét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!