Tompos Kátya rákos beteg

2024. május 9. – 10:19

Másolás

Vágólapra másolva

Csak külföldön kaphat megfelelő kezelést a rákos daganattal küzdő Tompos Kátya, ezért egy jótékonysági rendezvény keretein belül gyűjtenek neki pénzt – derül ki a Fábián Juli Emlékalapítvány csütörtöki Facebook-bejegyzéséből. „Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy

Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben, és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség – a »világot jelentő deszkákat« már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte”

– írták.

A poszt szerint a 41 éves színésznő olyan ritka daganatos betegséggel küzd, amit itthon nem tudnak kezelni. „Mivel a külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisait az állam nem finanszírozza, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget” – részletezi az alapítvány.

Ezért fordulnak most a nyilvánosság felé. Jótékonysági gálát szerveznek május 25-re a Szegedi Nemzeti Színházban, majd a rendezvény bevétele a színésznő gyógykezelési alapjába kerül, de átutalás útján is lehet támogatni a kezelését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!