Kisfilmet vetítettek az Operaházban, amíg Ókovács szerint megszülethet a megállapodás a zenészekkel

2024. március 22. – 19:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az Operaház történetéről szóló, 25 perces kisfilmet vetítenek az Operaház közönségének, amíg el nem kezdődik a péntek esti előadás. Legalábbis erről tájékoztatta a nézőket Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az előadáson tartózkodó olvasónk szerint.

Ókovács arról beszélt a vendégeknek, hogy azért vetítik ezt a filmet, mert addig megszülethet a megállapodás a zenészekkel. Ezután elkezdődhet a mai Hunyadi-előadás is, amit a sztrájk miatt a Don Giovanni díszletében tartanak meg.

Az Opera dolgozói kedd este, a Don Giovanni-előadás előtt léptek sztrájkba. A sztrájk miatt felmerült, hogy elmaradhat az esti előadás, a Don Giovanni, de ezt végül megtartották, igaz, akkor az első negyven perc zenekar nélkül ment le.

Az Opera korábban a Telex kérdésére azt közölte: „Sztrájk miatt az Opera nem hagy el előadást, ez alapelv, nem lehet a legnagyobb magyar előadó-művészeti intézmény működését meghekkelni, akármi is a cél. A közönség az első, az előadások ezért »minden körülmények között« elindulnak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!