A sztrájk miatt zenekar nélkül kezdődött a Don Giovanni az Operában

2024. március 19. – 20:33

Másolás

Vágólapra másolva

Valóban sztrájkoltak kedd este a munkavállalók az Operában – adta hírül a Népszava. A sztrájk miatt felmerült, hogy elmaradhat az esti előadás, a Don Giovanni, de ezt végül megtartották, igaz, Ókovács Szilveszter főigazgató a Facebookon elismerte, az első negyven perc zenekar nélkül ment le.

A főigazgató a sztrájk előtt levélben figyelmeztette a dolgozókat: előadás még nem maradt el munkabeszüntetés miatt az intézményben, és most sem fog. „Minden jegy érvényes, minden nézőnket várjuk a keddi és az azután következő estékre is. Titeket pedig a HR osztályra, emelt összegű szerződéseiteket aláírni” – írta Ókovács, és hozzátette, hogy 2011-es kinevezése óta már többször merült fel a sztrájk gondolata a dolgozók körében, de eddig mindig meg tudtak egyezni.

A főigazgató emellett egy Facebook-posztban levezette, hogy a szakszervezet állításaival szemben igenis volt bérfejlesztés, méghozzá jelentős, Ókovács számításai szerint összesen 29 százalékkal növekedtek a dolgozók fix juttatásai 11 hónap alatt, ráadásul mindez az Operaház saját forrásaiból valósult meg, nem a fenntartó minisztériumtól kaptak több pénzt.

„Diszkalkulia vagy demagógia szakon végzett-e Bárány Balázs?” – írta a szakszervezet vezetőjéről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!