Vidnyánszky a nemzetis balesetről: Az ember gondolkodik, hogy miért pont egy Rómeó és Júlia-előadáson, miért adventre készülődve kellett megtörténnie

2023. december 18. – 20:13

Másolás

Vágólapra másolva

„A pár héttel ezelőtti baleset beárnyékolja az egész évünket, az egész évi teljesítményünket, és fájdalmas, rossz szájízt okoz az embernek. Szomorúvá tesz, és az egész társulat hangulatára rányomja a bélyegét. A vezetésem alatt több mint négyezer előadást játszott a színház, és, hál' Istennek, még csak kisebb problémák sem voltak. Hogy miért kellett ennek most megtörténnie, miért pont egy Rómeó és Júlia-előadáson, miért egy ilyen évzáró időszak kezdetén, valahol adventre készülődve… Szóval az ember ül és gondolkodik, és próbálja megérteni az esemény üzenetét” – mondta Vidnyánszky Attila egy friss interjújában a Nemzeti Színházban történt balesetről.

Vidnyánszky szerint ha nem lett volna ez a baleset, akkor „csodaévad” lenne a mostani, de abban reménykedik, hogy a lelki és testi sebek mihamarabb begyógyulnak, és „elmúlik ez a szorongás, ez a feszültség, amit érzek a színházon belül a társulaton belül”.

A színház két színészét, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót mentő szállította kórházba, miután november 10-én leestek a több méter magas vasszerkezetű díszletről. Súlyos végtagsérülésekkel kezelték őket. Szász Júliát pár nappal később már ki is engedték a kórházból, bár a felépülése akár hat hónapig is eltarthat. November 27-én aztán megint kórházba szállították, mert mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt, aztán újra kiengedték.

A baleset miatt beadta lemondását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, de Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el. A baleset miatt vizsgálat indult a színházban, a rendőrség pedig nyomozást rendelt el.

A Nemzeti Színházban történt baleset után több színház is felülvizsgálhatja majd a saját, biztonságra vonatkozó normáit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!