Állva ünnepelte Johnny Depp visszatérését a cannes-i közönség

2023. május 17. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

Bemutatták a Jeanne du Barry című francia kosztümös drámát a cannes-i filmfesztiválon. A film egyik főszereplője Johnny Depp, akit a közönség a film végén hétperces álló vastapssal ünnepelt, amin a színész láthatóan meghatódott – írja a Variety.

Ez ugyanis a színész első filmszerepe 2020 óta, és az első nagyobb szabású projektje a nagy figyelmet kapó pere óta, amiben egykori élettársát, Amber Heardöt becsületsértéssel vádolta meg, miután a színésznő családon belüli erőszakkal vádolta a megnevezése nélkül. A pert Heard elvesztette, Deppnek több millió dolláros kártérítést ítélt a bíróság. A perről itt írtunk bővebben.

Bár a pert megnyerte, sokan ennek ellenére is úgy vélekedtek, hogy a színész kiírta magát Hollywoodból, miután minden magánéleti szennyesét kiteregette a tárgyalóteremben. Depp a per után valóban eltűnt, és csak elvétve bukkant fel nyilvánosan (például legutóbb április végén Budapesten).

A visszatérésére a film önmagában nem garancia, de jelzésértékű, hogy a fesztivál nyitófilmnek választotta, ahogy az is, hogy a Dior a premier előtt jelentette be, hogy minden idők legdrágább férfiparfüm-együttműködését kötötték meg a színésszel.

Depp az utóbbi években egyébként nem csak pereskedett, a zenei karrierjére is koncentrál. Itt írtunk arról, hogy júliusban a Sportarénában lép majd fel a Hollywood Vampires, ami Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen közös zenekara.

Johnny Depp és a Jeanne du Barry rendezője, Maiwenn a cannes-i filmfesztiválon 2023. május 16-án – Fotó: Samir Hussein / Getty Images
Johnny Depp és a Jeanne du Barry rendezője, Maiwenn a cannes-i filmfesztiválon 2023. május 16-án – Fotó: Samir Hussein / Getty Images

A Jeanne du Barry bemutatója a jelek szerint jól sült el, és a film, valamint a film főszereplője is pozitív fogadtatásban részesült a legnagyobb presztízsű franciaországi nemzetközi filmfesztiválon.

Depp a filmben XV. Lajos francia királyt alakítja, aki a királyi udvarba, maga mellé hívta szeretőjét, Jeanne du Barryt. A szeretőt a filmet is rendező francia rendezőnő, Maiwenn alakítja.

A meghatódott Johnny Deppről Ramin Setoodeh, a Variety egyik főszerkesztője töltött fel egy videót a Twitterre:

A rendező a premier után szintén a könnyeivel küszködve arról beszélt, nagyon nehezen jött össze a film költségvetése, mert alig találtak finanszírozót, de nagyon boldog, hogy végre úgy érezhetik: megérte.

Az, hogy a film a fesztivál nyitófilmje lett, nem mindenki tetszését nyerte el. Amikor erről kérdezték, a fesztivál igazgatója, Thierry Fremaux annyit mondott, nem tudja, milyen Johnny Depp megítélése az Egyesült Államokban, és nem követte a pert sem, mert őt Johnny Depp egyedül színészként érdekli. A színészkedéstől pedig nem tiltották el, ezért abban sem lát problémát, hogy egy Depp főszereplésével készült filmet mutatnak be a fesztiválon.

De a rendezőnőt sem kímélték az újságírók a választása miatt. Maiwenn már a fesztivál előtt bocsánatot kért, amiért a Mediapart című francia lap főszerkesztőjét leköpte egy étteremben. A rendezőnőt az bőszítette fel, hogy a lap többször is a MeToo mozgalom árulójaként írt róla, amiért munkát adott a családon belüli erőszakkal vádolt színésznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!