Johnny Depp visszatérésével indul a cannes-i filmfesztivál

2023. április 5. – 20:09

Johnny Depp visszatérésével indul a cannes-i filmfesztivál
Johnny Depp a Jeanne du Barry című filmben – Forrás: Variety

Másolás

Vágólapra másolva

A Jeanne du Barry című francia kosztümös dráma lesz az idei cannes-i filmfesztivál nyitófilmje, és egyben Johnny Depp visszatérése a színészethez is – írja a Variety.

Depp a filmben XV. Lajos francia királyt alakítja, aki a királyi udvarba, maga mellé hívta szeretőjét, a címben szereplő Jeanne du Barryt. XV. Lajos volt a második leghosszabb ideig uralkodó francia király, 59 évet ült a trónon. A szeretőt a filmet is rendező Maiwenn fogja játszani. Ez Maiwenn ötödik játékfilmje. Azt még a Variety szerint nem tudni, hogy ez a film versenyben lesz-e.

Ez lesz Johnny Depp első filmszerepe 2020 óta, és az első nagyobb szabású projektje a nagy figyelmet kapó pere óta, amiben egykori élettársát, Amber Heardöt becsületsértéssel vádolta, amiért a színészt családon belüli erőszakkal vádolta a megnevezése nélkül. A pert Heard elvesztette, Deppnek több millió dolláros kártérítést ítélt a bíróság. A perről itt írtunk bővebben.

A Jeanne du Barry előtt Depp utoljára a 2020-as Minamata című filmben játszott, ebben W. Eugene Smith fotóst alakította.

A cannes-i filmfesztivál a világ legnagyobb presztízsű filmes eseménye. A program egy részét áprilisban jelentik be, de azt eddig is lehet tudni, hogy itt fog bemutatkozni az új Indiana Jones-film, illetve Martin Scorsese következő filmje, a Killers Of The Flower Moon. A zsűri elnöke idén a svéd rendező, Ruben Östlund (A szomorúság háromszöge) lesz.

(Variety)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!