Négy embert perel Alec Baldwin, miután egy forgatáson lelőtte az operatőrt

2022. november 12. – 11:30

Négy embert perel Alec Baldwin, miután egy forgatáson lelőtte az operatőrt
Alec Baldwin a Rust forgatása közben – Fotó: Santa Fe County Sheriff's Office/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint egy évvel a Rust című western forgatása közben bekövetkezett tragédia után, Alec Baldwin színész és producer pert indított azok ellen, akiket felelősnek tart, amiért a kezében elsült egy kellékfegyver, amivel megölte Halyna Hutchins operatőrt.

A New York Times híre szerint Baldwin négy embert tesz felelőssé, és ellenük pert indított.

  • A fegyverkezelő, Reed Gutierrez töltötte meg a 45-ös Coltot olyan lövedékekkel, amelyekről azt hitte, hogy vaktöltények.
  • Ezután odaadta a fegyvert Dave Halls első rendezőasszisztensnek, aki azt állította, hogy úgy adta át az Baldwinnak, hogy a fegyver biztonságos.
  • Sarah Zachry elmulasztott arról szólni Gutierrez felelőtlenségéről.
  • Seth Kenney volt a film kellékszállítója, az ő felelősségét is vizsgálják.

Baldwin egy augusztusi interjúban arról beszélt, minden egyes nap eszébe jut a tragédia, ami éveket vett el az életéből, és ha nem lenne mellette a felesége, valószínűleg már rég visszavonult volna a szakmától.

2021 októberében Baldwin egy olyan fegyverrel lőtt rá az operatőrre egy jelenet próbájakor, amiről azt gondolták, hogy vaktölténnyel van töltve. Hutchins a kórházba szállításkor meghalt. Az operatőr családjával peren kívül megegyezett, de hogy miről szól az egyezség, azt nem hozták nyilvánosságra.

Baldwin a már említett augusztusi interjúban azt nyilatkozta, nem hiszi, hogy bármelyik stábtag ellen is vádat emelnének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!