Bödőcs: Ha az ember beszél a rendszer névadójáról, akkor ellenség

2022. május 21. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú interjút közölt szombaton a Népszava Bödőcs Tibor humoristával, aki nemrég ugyan alkotói szabadságra vonult, de Mulat a Manézs című politikai szatírája a napokban nyerte el a Libri közönségdíját. Az interjúban a lap újságírója felvetette Bödőcsnek, hogy amikor a Fidesz jelöltje nyert a választáson Búcsúszentlászlón, akkor a kormánymédia úgy számolt be róla, mintha a stand upos szenvedett volna választási vereséget. Bödőcs Tibor erre azt mondta:

Egy ilyen szisztéma nem tud másban gondolkodni, csak barátban és ellenségben. Hiába mondom el a rendszer ellenzékének kritikáját Feriről, Márki-Zayról, Karácsonyról, Jakabról, Merkelről vagy Junckerről, azt már nem hallják meg, mert csak annyi van, hogy én szóba mertem hozni fenntartásaimat a hatalommal szemben

– mondta, hozzátéve, hogy „ha ez az ember beszél a rendszer névadójáról, akkor ez ellenség.

Beszélt arról is, hogy próbáltak róla írni lejárató cikkeket ugyanazzal a három fordulattal, de előtte egy héttel csinálta meg a propagandamédia paródiáját, és utána próbálkoztak, mintha önmagukat parodizálták volna. “Volt ennek egy diszkrét bája, de én jobbat írtam önmagam ellen Az igazság gyomra című opuszomban, mint amit ők ki tudtak találni” – mondta.

Bödőcs Tibor március végén jelentette be, hogy alkotói szabadságra vonul, utolsó fellépésén Ruszkik, haza, család című, eddigi legmegosztóbb és legsikeresebb standup-etüdjében kritizálta többek között a magyar kormány orosz-ukrán háborúval kapcsolatos álláspontját, kikarikírozta a miniszterelnököt, de nem kímélte az ellenzéket sem. Bödőcs az interjúban azt mondta, ezután a stand up után jött rá arra, hogy kell is készülnie a műsorra, meg nem is.

“A dühömet kell használnom, az indulatomat, azt utána fel kell építeni és díszíteni. Kell a standupban eltöltött évtizedeim tapasztalata, alkalmazni kell a mesterségbeli tudást, de azért nagyon fontos a lendület, és hogy arról beszéljek, ami érdekel, ami fáj, ami érint, mert jó esetben az a nézőket is érinti” – mondta.

A fellépésről készült videó már közelíti a három millió megtekintést, és itt lehet visszanézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!