Ókovács Szilveszter megmagyarázta, mire gondolt, amikor azt mondta, hogy tizenkét év után már tényleg mindenkinek mennie kellett

2022. március 17. – 17:41

Másolás

Vágólapra másolva

Ókovács Szilveszter szerint „szánt szándékkal amputálták” az Operaház felújított épületének megnyitóján mondott szavait.

Az Opera főigazgatója beszédében megköszönte a miniszterelnök huzamos bizalmát. „Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. Tizenkét év! Azután már tényleg mindenkinek mennie kellett” – fogalmazott, majd három héttel a választás előtt azt mondta: „nem akar ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg”.

Ókovács az RTL Híradónak megmagyarázta, hogy valójában mire gondolt a beszédében. Olyan hosszú bizalmat kapott a miniszterelnöktől, ami az Operaház történelmében még egy embernek, Lukács Miklósnak adatott meg, ő lehetett még szintén 12 évig az Opera élén.

Ha valaki ezt másként értelmezi, és kiragadja a saját szavaimat valamilyen bornírt hülyeség indoklására, azért én nem szeretnék felelni

– jelentette ki a főigazgató az RTL Híradónak.

Vannak még ötletei, miket lehetne hasonlóan kiragadni: az esten elhangoztak Kodály Háry Jánosának részletei, amiben szerepelnek olyan mondatok, mint a „ne sanyargassa magyar népét”, „szegény vagyok, szegénynek születtem”, vagy „ó, mely sok hal van a nagy Balatonban”, ami a köztársasági elnök horgászszenvedélyének kigúnyolása lehetne. Nagyon remélem, hogy akárki kampányol, azért eddig már nem alacsonyodik le – tette hozzá.

Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni? Nem

– mondta a közismerten fideszes Ókovács Szilveszter, aki rendszeresen az Origón publikál írásokat.

Azt, hogy mekkora sikert arattak a lassan épp 12 éve hivatalban lévő magyar miniszterelnök páholyában Ókovács szavai, az M5 közvetítése megmutatta. Orbán Viktor csak összenézett a feleségével, Lévai Anikóval, de az áthallásos tréfa az előttük ülő Schmitt Pált azért megnevettette.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!