Meghalt Robert Durst, a milliárdos sorozatgyilkos

2022. január 10. – 21:12

Másolás

Vágólapra másolva

78 évesen meghalt Robert Durst, milliárdos sorozatgyilkos, aki a „The Jinx” című HBO-s dokumentumfilm-sorozattal lett híres – írja a New York Post.

Robert Durst októberben kapta el a koronavírust, és lélegeztetőgépre is került, emellett pedig hólyagrákkal is küzdött. Ügyvédje szerint természetes halált halt.

Durst nem ápolt jó viszonyt a rokonaival, többen távoltartási végzést kértek ellene már korábban.

A férfit októberben vádolták meg felesége megölésével. Kathleen McCormack Durstot 1982-ben látták utoljára, és 2017-ben nyilvánították törvényesen halottnak, a holttestét pedig azóta sem találták meg.

Az ingatlanmágnás családba született Durst számlájára emellett két gyilkosságot írtak. Egyik áldozata régi barátja, Susan Berman volt. Bermant 2000 decemberében lőtték agyon a Beverly Hills-i lakásában. Berman meggyilkolásának indítéka a vád szerint az volt, hogy a nő terhelő vallomást tehetett volna Durstra a férfi feleségének eltűnése, illetve meggyilkolása ügyében. Ő szolgáltatott ugyanis neki annak idején hamis alibit.

A filmbe illő tárgyalásról ebben a cikkben írtunk részletsebben, a férfit szeptember 18-án találta bűnösnek az esküdtszék Berman meggyilkolásában.

Durst másik áldozata az egyik szomszédja volt, akit miután megölt, feldarabolt és a testrészeit a vízbe dobta. Ezért nem sokkal a gyilkosság után, még a kétezres évek elején bíróság elé került, de önvédelemre hivatkozva felmentették.

A milliárdost végül azután tartóztatták le 2015 tavaszán a Berman-ügyben, hogy a The Jinx forgatásán kiment a mosdóba, miközben bekapcsolva maradt a mikrofonja. Szokása volt magában beszélni, ekkor is így tett, és mikor azt hitte, nem hallja senki, ezt motyogta: „Megöltem mindet, természetesen”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!