Bűnösnek találták a The Jinx gyilkossággal vádolt milliárdosát

2021. szeptember 18. – 07:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Los Angeles-i esküdtszék meghozta a döntését péntekre az amerikai milliárdos, Robert Durst büntetőperében. A perről korábban azt írtuk: az is úgy zajlik, mintha egyenesen a képernyőre készülne, akár a Durst különös figurája által inspirált játékfilm, a Ryan Gosling főszereplésével forgatott All Good Things, vagy épp az HBO The Jinx című sorozata.

A pertől sokan várták azt, hogy fordulatot hoz a 78 éves milliárdos sorsában, akit három ember halálával hoztak összefüggésbe, de évtizedeken át büntetlen maradt. Az esküdtszék döntése megfelelt ennek a várakozásnak: Durstot bűnösnek találták régi barátja és bizalmasa, Susan Berman meggyilkolásában.

Bermant 2000 decemberében lőtték agyon a Beverly Hills-i lakásában. Durstot azután tartóztatták le 2015 tavaszán ebben az ügyben, hogy a The Jinx forgatásán kiment a mosdóba, miközben bekapcsolva maradt a mikrofonja. Szokása volt magában beszélni, ekkor is így tett, és mikor azt hitte, nem hallja senki, ezt motyogta: „Megöltem mindet, természetesen”. Berman meggyilkolásának indítéka a vád szerint az volt, hogy a nő terhelő vallomást tehetett volna Durstra a férfi feleségének eltűnése, illetve meggyilkolása ügyében. Ő szolgáltatott ugyanis neki annak idején hamis alibit.

A kilenc nőből, három férfiból álló esküdszék szeptember 14-én ült össze, három napon, nyolc órán keresztül tartott a tanácskozásuk. Durst nem volt jelen a tárgyalóteremben a döntés kihirdetésekor a koronavírussal kapcsolatos elővigyázatosság miatt, kiderült ugyanis, hogy a vádlott kapcsolatba került egy bizonyítottan fertőzött személlyel.

Azt, hogy mi lesz Durst büntetése, október 18-án fogják kihirdetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!