Laár végleg Gallának adja a Karinthy-gyűrűt

2021. december 17. – 19:28

Másolás

Vágólapra másolva

Ha minden igaz, véget érhetett az elmúlt hetek egyik legfordulatosabb ügye, a Laár András és Galla Miklós közötti Karinthy-gyűrűs huzavona.

Laár András a Facebook-oldalán jelentette be, hogy mivel a L'art pour l'art Társulat nem tart igényt a Karinthy-gyűrűre – amit az utolsó javaslat szerint havonta más-más tag hordott volna –, azt odaadja Galla Miklósnak. A humorista csupán egy feltételt szabott: Galla tartsa meg, és ne adja el, ne olvassza be az ékszert, tehát tudjon vele elszámolni neki.

Laár december 24-én a New York kávéházban adja át a gyűrűt Gallának, akinek „így remélhetőleg megnyugszik a lelke”. A poszt a híres „bizonyos szint fölött az ember nem megy bizonyos szint alá” Esterházy-idézettel zárul.

A gyűrűügy tulajdonképpen nyáron kezdődött, amikor a közmédia visszavonta Galla Miklós kitüntetését, mondván, Galla „közelmúltbeli tevékenysége nem volt összeegyeztethető” a díj értékrendjével. Több verzió is keringett arról, hogy miért vonhatták vissza a gyűrűt, Galla szerint azt hitték a közmédiánál, hogy elköteleződött Karácsony Gergely mellett, később azonban kiderült, hogy színpadi meztelenkedés miatt tagadhatták meg tőle utólag az elismerést.

A történet aztán további fordulatokat hozott, amikor decemberben Laár András kapta meg a Karinthy-gyűrűt. Ő felajánlotta azt Gallának, aki viszont teljesen magának követelte az ékszert. Laár aztán egy másik megoldást ajánlgatott, mégpedig azt, hogy a L'art pour l'art társulat tagjai forgóban hordják a gyűrűt, de erre a fentiek szerint a többiek nem tartottak igényt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!