Alec Baldwin a barátjának tartotta az operatőrt, akit véletlenül lelőtt

2021. október 30. – 23:21

Másolás

Vágólapra másolva

„A barátom volt” – jelentette ki Alec Baldwin arról az operatőrről, akit véletlenül lelőtt a Rust című film forgatásán.

„Aznap, amikor megérkeztem a forgatásra Santa Fe-be, Joellel, a rendezővel együtt őt is elvittem vacsorázni” – mondta Baldwin Halyna Hutchinsről a CNN szerint.

A színészt a lesifotósok próbálták kifaggatni, de elmondta, hogy nem válaszolhat semmilyen kérdésre, mivel még folyik a nyomozás. „Nagyon-nagyon…jól összeszokott stábként forgattuk a filmet, amikor megtörtént ez a szörnyűség” – tette azért hozzá.

Baldwin elmondta, hogy az eset után találkozott Hutchins férjével és kisfiával, de azt mondta, „nem tudja, hogyan kategorizálja” a találkozó lefolyását. Elmondása szerint Hutchins férjét lesújtotta a haláleset, és fiával együtt sokkos állapotban van, de tartják a kapcsolatot.

Azt mondta, nem tud válaszolni arra, hogy dolgozna-e más olyan forgatáson, ahol ugyanígy éles lőfegyvert használnának. „Tudom, hogy folyamatos a lobbi a lőfegyverek filmes forgatásokon való korlátozására, ami nagyon érdekel. De ne feledje – és ezt fontosnak tartom – hogy hány golyót lőttek ki filmekben és tévéműsorokban az elmúlt 75 évben? Ez Amerika. Hány golyót lőttek ki, és szinte mindegyiket gond nélkül” – mondta Baldwin hozzátéve, hogy a kellékfegyverek kérdését nem ő fogja eldönteni.

Ahogy korábban már írtunk róla, a rendőrség egyelőre csak abban biztos, hogy hiába hangzott el, hogy csak vaktöltény van a fegyverben, Dave Halls rendezőasszisztens egy éles lőszerrel megtöltött fegyvert adott Alec Baldwinnak, aki véletlenül lelőtte Hutchinst. A film rendezője, Joel Souza szintén megsérült, őt a vállán érte a lövés,

A forgatáson dolgozó fegyvermester nem tudja, hogyan került éles lőszer a fegyverbe.

Ebben a cikkünkben részletesen írtunk a Baldwin-eset tanulságairól, hogy miért nem lehet lefaragni a protokollból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!