A Baldwin-film fegyvermesterének fogalma sincs arról, hogyan kerülhetett éles lőszer a forgatásra

2021. október 29. – 14:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Rust című film fegyvermesterének fogalma sincs, hogyan került éles lőszer a forgatás helyszínére – írja a CNN.

Hannah Gutierrez az ügyvédein keresztül közleményt adott ki, hogy reagáljon a „sajtóban keringő igaztalan állításokra”.

„Hannah-nak a biztonság a legfontosabb szempont a forgatáson” – olvasta a sajtónak Gutierrez ügyvédje.

Egy bemutatás előtt álló Nicolas Cage-film, a The Old Way stábjának két tagja meggondolatlannak nevezte Gutierrezt a projekttel kapcsolatban. Gutierrez a filmről elismerte, hogy a The Old Way volt az első filmes munkája fegyvermesterként. A Rust forgatásán azonban minden este és ebédidőben elzárták a fegyvereket. A közlemény szerint Gutierrez és a kellékmester voltak a felelősek a fegyverekért, de egyikük sem volt tanúja annak, hogy bárki élesben lőtt volna ezekkel a fegyverekkel, és ezt nem is engedték volna meg.

Ahogy korábban már írtunk róla, a rendőrség egyelőre csak abban biztos, hogy hiába hangzott el, hogy csak vaktöltény van a fegyverben, Dave Halls rendezőasszisztens egy éles lőszerrel megtöltött fegyvert adott Alec Baldwinnak.

A nyomozás során lefoglaltak 500 lőszert, amelyek része vaktöltény és kelléklőszer volt, de a CNN úgy sejti, hogy több éles lőszert is találtak. Három fegyvert foglaltak le, ebből az egyik az, ami Baldwin kezében elsült, a másik kettő pedig egy átalakított pisztoly és egy műanyag kellékfegyver volt. A bizonyítékokat az FBI is megvizsgálja. Az ügyben eljáró kerületi ügyész szerdán kijelentette, hogy egyelőre ők sem tudják, hogyan került éles lőszer a forgatásra, és emiatt egyelőre nem tudnak vádat emelni.

A nő ügyvédei azzal védekeznek, hogy védencükkel egyébként is két munkakört akartak elláttatni, valamint hogy Gutierrez lobbizott azért, hogy a forgatás résztvevőit is megfelelően kiképezzék, de erre már nem jutott idő. Ebben a cikkünkben részletesen írtunk a Baldwin-eset tanulságairól, hogy miért nem lehet lefaragni a protokollból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!