Több száz bizonyítékot gyűjtött be a rendőrség a Baldwin-film forgatási helyszínéről, de még nem tartóztatnak le senkit

2021. október 27. – 21:09

Másolás

Vágólapra másolva

Több száz bizonyítékot, köztük fegyvereket és lőszereket foglalt le bizonyítékként a Santa Fe menyei rendőrség a Rust című film forgatási helyszínén – írja a BBC. Jelenleg úgy látják, hogy hiába hangzott el, hogy csak vaktöltény van a fegyverben, Dave Halls rendezőasszisztens egy éles lőszerrel megtöltött fegyvert adott Alec Baldwinnak.

Múlt hét csütörtökön a színész a fegyver előrántását gyakorolta, de a pisztoly véletlenül elsült és eltalálta Halyna Hutchins vezető operatőrt, aki belahalt a sérülésébe, valamint Joel Souzát, a film rendezőjét, aki kórházba került.

A rendőrség egyelőre senkit nem tartóztat le az üggyel kapcsolatban, és a CNN szerint nem is gyilkosságként, hanem lövöldözésként kezelik. Baldwint már többször is kikérdezték, a színész elvileg minden alkalommal készségesen válaszolt. Szintén kihallgatták Hallst és Hannah Reed-Gutierrez fegyvermestert. Két stábtag is azt mondta, hogy már korábban is sült el véletlenül fegyver az utóbbi felügyelete alatt.

A rendőrség egyelőre csak abban biztos, hogy Baldwin kezében egy éles lőszerrel megtöltött, működő fegyver volt. A nyomozás során lefoglaltak 500 lőszert, aminek egy része vaktöltény és kelléklőszer volt, de úgy sejtik, hogy több éles lőszert is találtak. Három fegyvert foglaltak le, ebből az egyik az, ami Baldwin kezében elsült, a másik kettő pedig egy átalakított pisztoly és egy műanyag kellékfegyver volt.

A bizonyítékokat az FBI is megvizsgálja.

Mary Carmack-Altwies államügyész azt mondta, hogy ugyan egyelőre nincs konkrét vádlott, de nem kizárt, hogy valakit bűnténnyel vádolnak majd meg. Még a nyomozás korai szakaszában vannak, és az ügyész nem akar túl hamar dönteni.

Ebben a cikkünkben részletesen írtunk a Baldwin-eset tapasztalatáról, hogy miért nem lehet lefaragni a protokollból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!