A Baldwin-film rendezőasszisztense a panaszok szerint már korábban sem tartotta be a fegyveres biztonsági előírásokat

2021. október 25. – 08:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már 2019-től voltak olyan panaszok Dave Halls rendezőasszisztensre, hogy nem tartja be a fegyverekre vonatkozó biztonsági előírásokat forgatás közben. Ő volt az, aki pár nappal ezelőtt átadta az éles lőszerrel megtöltött fegyvert Alec Baldwinnak, aki azzal eltalálta a film vezető operatőrét, a 42 éves Halyna Hutchinst, illetve a mögötte ülő Joel Souza rendezőt Rust című filmjének új-mexikói forgatásán.

A CNN-nek két, Hallsszal korábban közel dolgozó kellékmester beszélt arról, hogy a Halls 2019-ben az Into the Dark (A sötétség titkai) című Hulu-sorozat forgatásán nem tartott olyan megbeszéléseket, amiken a biztonsági előírásokat beszélték volna át, és a protokoll ellenére a stábnak sem jelentette volna be, ha aznap épp fegyvert használtak a forgatáson. A kellékmester szerint a stáb csak azért értesült a fegyverekről, mert a helyettese minden egyes nap ragaszkodott ahhoz, hogy Halls ezekről tájékoztatást adjon nekik.

Azt is mondta, amikor a forgatáson rosszul lett a pirotechnikus, és orvosi segítségre szorult, Halls még akkor is ragaszkodott ahhoz, hogy ne álljanak le a tüzet igénylő jelenetek forgatásával. De állítólag akkor sem akart leállni, amikor a forgatási helyszínre vihar csapott le, és elektromos kábelek áztak a vizes, sáros, földön.

Egy másik stábtag ugyanebből az időszakból arról beszélt a CNN-nek, ha voltak is biztonsági értekezletek, azok rövidek voltak, és Halls rendre értetlenkedett, hogy egyáltalán mi szükség van azokra, amikor mindig ugyanazokat a fegyvereket használják, mint előtte. Állítása szerint Halls arra is panaszkodott, hogy egy jelenet forgatása előtt a fegyvermester ellenőrizte azt a fegyvert, amit a jelenetben a színész a fejéhez emel, majd meghúzza a ravaszt.

Halls állítólag gyakran nem helyénvalóan is közeledett a stábtagokhoz, túl bizalmasan megérintve például a hátukat, derekukat vagy a vállaikat.

A CNN-nek nyilatkozó kellékmester azt mondta, a biztonsági protokoll hiánya és be nem tartása miatt be is panaszolta Hallst a filmvállalatnál, de semmi sem történt.

Napokkal a halálos lövés előtt két alkalommal is véletlenül, éles lőszerrel sült el fegyver az Alec Baldwin főszereplésével készülő Rust című film forgatásán. Két stábtag főként emiatt, a rossz munkakörülmények és a fegyveres balesetek miatt mondott fel napokkal a tragédia előtt.

Baldwin a fegyver előrántását gyakorolta

Alec Baldwin épp a fegyver előrántását gyakorolta, amikor az elsült, és eltalálta az operatőrt, mondta a film rendezője, Joel Souza, akit szintén eltalált a golyó. Souza szerint Baldwin épp egy templomi padon ült, és azt gyakorolta, hogy tudja az egyik kezével előrántani a fegyvert testének az ellenkező oldaláról. Ekkor hirtelen egy lövést hallott, Halyna Hutchins operatőr pedig a hasát szorította.

Egy másik operatőr azt is mondta, Hutchins arra panaszkodott, hogy nem érzi a lábait, írja a CNN.

Ebben a cikkünkben részletesen írtunk a Baldwin-eset tapasztalatáról, hogy miért nem lehet lefaragni a protokollból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!