A Klubrádió az Alkotmánybírósághoz fordul

2021. augusztus 17. – 21:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Klubrádió szerint jogsértő, hogy az NMHH Médiatanácsa nem hosszabbította meg frekvenciájukat, ezért dr. Cech András ügyvéd a Klubrádió megbízásából beadványban fordult az Alkotmánybírósághoz, erősítette meg a Telexnek a Hvg.hu értesülését Hardy Mihály főszerkesztő-helyettes. A rádió közleményét itt olvashatják.

Beadványuk szerint sérült az egyenlő bánásmód, egyenlő elbírálás elve. A Klubrádió szerint más rádiók esetében is előfordult hasonló, sőt súlyosabb jogsértés is, mégis meghosszabbították a műsorszolgáltatási szerződéseiket.

Úgy vélik, a szerződés meghosszabbításának elutasítása aránytalan büntetés az elkövetett jogsértés súlyához képest, és elfogadhatatlan a Médiatanács érvelése, hogy minden jogsértés egyforma súllyal esik a latba, mert a testületnek kizárólagos mérlegelési jogköre van a törvény szerint. Arra is kitértek, hogy a kiszabott, esetenként 30 ezer forintos büntetés is jelzi, hogy csekély súlyú, nem szándékos és adminisztratív jellegű hiba történt, írja a Hvg.hu.

A Médiatanács még 2020 szeptemberében jelentette be, hogy hiányos adatszolgáltatás miatt elutasítja a Klubrádió 2021. februárban lejáró rádiós jogosultságának újabb hét évre szóló meghosszabbítását. A Klubrádió ügye azóta a Fővárosi Törvényszéket és a Kúriát is megjárta, keresetük elkavarodott. A rádió február óta csak interneten hallgatható.

Arról, hogy hogyan jutottunk a Klubrádió elhallgatásához, itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!