Valahogy elkeveredett a Klubrádió NMHH elleni keresete

2021. április 1. – 12:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményt adott ki a Fővárosi Törvényszék arról, hogy nincs náluk egy kereset. A keresetet a Klubrádiót üzemeltető cég fogalmazta meg és nyújtotta be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának határozatával szemben, de a szabályok szerint ezt épp az NMHH-hoz kell benyújtani, amelynek kötelessége azt továbbítani. Az NMHH szerint ez megtörtént, a Fővárosi Törvényszék közleménye szerint azonban:

„A tegnapi nap folyamán több médium is arról tájékoztatott, hogy a Klubrádió Zrt. bírósági pert kezdeményezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen amiatt, hogy az kizárta a médiaszolgáltatót az egykori frekvenciájára kiírt pályázatból.Jelen közlemény kiadásáig a Fővárosi Törvényszék Közigazgatási Kollégiumához nem érkezett olyan kereset, amely a cikkekben hivatkozott döntéssel szembeni jogorvoslat kezdeményezésére irányulna. Az ügy iránti fokozott érdeklődésre tekintettel a Fővárosi Törvényszék tájékoztatni fogja a nyilvánosságot arról, ha ez megtörténik.”

Hogy a kereset – amelyről a kizárólag Fidesz által delegált tagokból álló NMHH azt állítja, hogy továbbküldte – nincs a bíróságon, az akkor derült ki, amikor a Klubrádió az első tárgyalási nap dátuma iránt érdeklődött volna – írta a Népszava a Media1.hu cikke alapján.

A Klubrádió frekvenciájának elvesztéséről ebben a cikkünkben olvashat bővebben. A rádió 92.9-en végigvitt utolsó napjáról itt láthatja videónkat.

A kormány médiával kapcsolatos lépéseiről pedig itt nézheti meg videónkat:

.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!