Elon Musk 4 hónap alatt 32 millió megjelenést hozott Trumpnak az X-en, a saját millióiból vett hirdetésekkel

2024. október 22. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Négy hónap alatt több mint 32 millió megjelenést hozott Donald Trumpnak az X-en Elon Musk azzal, hogy a szervezete 166 ezer dollárért vett olyan hirdetéseket, amik a republikánus elnökjelölt támogatására buzdítanak, írja a Wired. Az X politikai hirdetési közzétételi adatai szerint július 8. és október 1. között 59 olyan hirdetés futott a platformon, amit az America PAC fizetett, a szervezet pedig Muské. A reklámok az X mérőszámai szerint több mint 32 millió megjelenést eredményeztek, nagy részük az amerikai csatatérállamokra irányult: Georgia, Nevada, Pennsylvania, Michigan, Arizona és Wisconsin.

Közben jogi szakértők megkérdőjelezik, hogy legális-e Musk akciója, amivel azt dobta be a hétvégén, hogy mindennap egymillió dollárt ad annak, aki aláírja az amerikai alkotmányért indított petícióját a november 5-i elnökválasztásig. Josh Shapiro, Pennsylvania kormányzója aggasztónak nevezte Musk akcióját, amit szerinte a hatóságoknak meg kellene vizsgálnia.

„Szerintem komoly kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy hogyan költi a pénzt ebben a versenyben, hogyan áramlik a sötét pénz, nemcsak Pennsylvaniába, hanem nyilvánvalóan most már a pennsylvaniaiak zsebébe is” – mondta Shapiro az NBC Meet the Press című műsorában vasárnap.

Nemrég derült ki, hogy Musk 75 millió dollárral, vagyis átszámítva 27,6 milliárd forinttal támogatta Trump kampányát. Az előbb említett America PAC kampánytervei között szerepel, hogy 47 dollárt fizetnének azoknak, aki segítenek potenciális republikánus szavazókat találni a hét csatatérállamban.

A Választási Földrajz elemzése szerint mindössze néhány százezer ember eldöntheti az amerikai elnökválasztást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!