Elon Musk mindennap egymillió dollárt ad valakinek, ha aláírja az amerikai alkotmányért indított petícióját

2024. október 20. – 10:44

Elon Musk mindennap egymillió dollárt ad valakinek, ha aláírja az amerikai alkotmányért indított petícióját
Elon Musk egy kampányrendezvényen – Fotó: Anna Moneymaker / Getty Images / AFP Anna Moneymaker

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk azt ígérte, hogy az elnökválasztásig mindennap egymillió dollárt ad valakinek, ha aláírja az online petícióját, amit az Egyesült Államok alkotmányának támogatásáért indított, írja a Reuters. Az első szerencsés nevét a pennsylvaniai Harrisburgban tartott szombati rendezvényén hozta nyilvánosságra, ahol Donald Trump mellett kampányolt. A petíció az amerikai alkotmány első és második kiegészítését emeli ki, ami a szólászabadságról, illetve a fegyvertartás jogáról szól. A szombati rendezvény résztvevőnek alá kellett írniuk Musk petícióját. Ez tulajdonképpen az adatgyűjtésről szólt, hogy a Musk által létrehozott Trump-párti America PAC nevű szervezet szavazókat tudjon toborozni a republikánus elnökjelöltnek.

Elon Musk egy ideje már nyíltan Donald Trumpot támogatja az elnökválasztási kampányban a demokraták jelöltjével, Kamala Harrisszel szemben. A szombati rendezvényen például azt mondta, hogy ha Harris nyer, akkor a mostani lesz az utolsó elnökválasztás az Egyesült Államokban. Szerinte eddig azért nem próbálta meg senki megölni Harrist, mert egy báb ellen felesleges lenne merényletet elkövetni.

A dél-afrikai születésű, de 2002 óta amerikai állampolgár Musk korábban progresszív gondolkodású, környezetvédő volt, aki saját bevallása szerint a demokratákra szavazott. Nagyot fordult vele a világ az elmúlt években: most már hithű Trump-szavazó, aki a déli határért aggódik. Nemrég derült ki, hogy Musk 75 millió dollárral, vagyis átszámítva 27,6 milliárd forinttal támogatta Trump kampányát. Az előbb említett America PAC kampánytervei között szerepel, hogy 47 dollárt fizetnének azoknak, aki segítenek potenciális republikánus szavazókat találni a hét csatatérállamban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!