Elhatárolódik a McDonald's a krumplisütéssel kampányoló Trumptól

2024. október 21. – 21:54

Elhatárolódik a McDonald's a krumplisütéssel kampányoló Trumptól
Fotó: POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt vasárnap teátrálisan bevonult egy pennsylvaniai McDonald's gyorsétterembe dolgozni. A viszonylagos anyagi biztonságban élő politikus-üzletember ezt az elnökválasztási kampány keretében tette, utalgatva arra, hogy demokrata ellenfele, Kamala Harris nem is dolgozott soha Mekiben. Márpedig Harris kampányának része, hogy a mostani alelnök diákmunkát végzett a gyorsétkezdelánc egyik egységében.

A McDonald's azonban inkább elhatárolódott a sült krumplit sütő Trump akciójától a Quartz szerint. Közölték, nem volt közük Trump spontán munkavállalásához, és nem támogatják egyik jelöltek sem. A pártok bevett színeire (amik eredetéről itt írtunk), valamint a sárga McDonald's logóra utalva azt írták:

„Nem vagyunk vörösök vagy kékek – mi aranysárgák vagyunk.”

A Quartz arról ír, Trump látogatásakor bezárták a Feasterville városkában lévő éttermet, csak a McDrive-ba engedtek embereket. Az autós kiszolgálást is csak előre kiválasztott személyek alaposan leellenőrzött kocsikkal vehették igénybe. Az amerikai McDonald'sok nagy részét franchise-rendszerben üzemeltetik, tehát ki van szervezve kisebb-nagyobb vállalkozásoknak a működtetés. Ezt az egységet egy Derek Giacomantonio nevű férfi üzemelteti, aki szerint időben jelezték neki Trump érkezését, ők pedig büszkén kitárják ajtajaikat bárki előtt, aki idelátogat.

A lap szerint ugyanakkor az étteremlánc – tán a kiegyensúlyozottság jegyében – meghívta Kamala Harrist és alelnökjelöltjét, Tim Walzot is egy étterem-látogatásra.

Érdemes még megjegyezni, hogy Trump abba a Pennsylvaniába látogatott, ami valódi csatatérállamnak számít (hogy ez mit jelent, azt itt térképekkel elmagyarázzuk). Benne van a pakliban, hogy az egész elnökválasztás itt dől el, az államban viszont abszolút fej fej mellett áll a két tömb támogatottsága. Nate Silver adatelemző guru márpedig az összes szoros államban olyan trendet lát, miszerint Trump apránként növeli előnyét Harris előtt, vagy épp hozza be a lemaradását – írja a Newsweek. Tehát az ilyen mekis látogatások is sokat számíthatnak akár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!