Donald Trump a kampányhajrában beállt krumplit sütni a McDonald'sba

2024. október 21. – 08:07

Donald Trump a kampányhajrában beállt krumplit sütni a McDonald'sba
Donald Trump krumplit osztogat a McDonald'sban – Fotó: Doug Mills-Pool/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai elnökválasztás kampányhajrájában Donald Trump beállt dolgozni a McDonald's gyorsétteremlánc krumplisütője mögé, írja a CNN. Kamala Harris eközben egy Georgia állambeli baptista templom istentiszteletén buzdította szavazásra a híveket.

Trump a választás végeredménye szempontjából meghatározónak tartott Pennsylvania államban kezdett el krumplit sütni, majd a drive thru területére is beállt rendeléseket átadni az autósoknak. Az elnökjelölt azzal kommentálta a kampányeseményt, hogy így már 15 perccel tovább végzett munkát gyorsétteremben, mint demokrata ellenfele, írja az MTI. Ezzel arra utalt, hogy Harris korábban azt mondta: diákként gyorsétteremben dolgozott, de Trump szerint ezt nem tudta alátámasztani.

„Munkát keresek – mondta Trump vasárnap a feasterville-trevose-i McDonald’s tulajdonosának. – És mindig is szerettem volna a McDonald’sban dolgozni, de soha nem tettem. Olyan ellen indulok, aki azt mondta, hogy igen, de ez egy teljesen hamis történetnek bizonyult.”

Egy kampánytisztviselő a CNN-nek azt mondta: Harris a kaliforniai Alamedában dolgozott egy McDonald'sban 1983 nyarán, amikor még a washingtoni Howard Egyetem hallgatója volt. A hivatalnok szerint a regiszternél volt beosztva, és a sütő- és fagylaltgépeknél is dolgozott.

Ez a diákmunka az utóbbi időben Harris kampányának fontos részévé vált, ezzel akarja bemutatni, hogy a munkásosztályból érkezett. „El tudják képzelni, hogy Donald Trump egy McDonald’sban dolgozik? – kérdezte korábban Tim Walz, Minnesota kormányzója, aki Harris alelnökjelöltje. – Ha az élete múlna rajta sem tudná működtetni azt az átkozott McFlurry-gépet.”

Trump az évek során többször is megkérdőjelezte riválisai életrajzát, gyakran teljesen alaptalanul. Megkérdőjelezte például Barack Obama állampolgárságát, ami végül arra késztette a hawaii születésű volt elnököt, hogy nyilvánosságra hozza a születési anyakönyvi kivonatát. A 2016-os republikánus előválasztáson Trump alaptalan összeesküvés-elméletet terjesztett arról, hogy Ted Cruz szenátor apja segített John F. Kennedy elnök meggyilkolásában. Ebben a választási ciklusban Trump tévesen azt is sugallta, hogy republikánus előválasztási ellenfele, Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó nem amerikai állampolgárként született, és szintén hamisan azt állította, hogy Harris csak az utóbbi időben tette magáévá afroamerikai örökségét. Mindezt úgy, hogy saját önéletrajza túlzásokkal és ferdítésekkel teli, írja a CNN.

Kamala Harris alelnök és demokrata elnökjelölt vasárnap a Georgia állambeli Atlanta egyik elővárosának egy túlnyomóan afroamerikaiak által látogatott baptista templomában a szavazatok korai leadására biztatta a híveket. Úgy fogalmazott, hogy „az országunk útkereszteződés előtt áll, és, hogy innen merre tartunk, az tőlünk, amerikaiaktól és hívő emberektől függ”. Azt is mondta: a választás tétje, hogy az Egyesült Államok „a káosz, a félelem és gyűlölet vagy a szabadság, a részvét és igazság országa” lesz-e.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!