Vészjóslóan fest a Milton hurrikán az űrből

2024. október 8. – 22:25

Másolás

Vágólapra másolva


A Nemzetközi Űrállomáson dokkoló Dragon Endeavour ablakából készített egy timelapse-felvételt Matthew Dominick asztronauta, amin az látszik, ahogy a Milton hurrikán meglehetősen vészjóslóan, nagyjából 240 km/órás széllökésekkel közelít Florida partjaihoz a Mexikói-öböl felől.

A felvételt a NASA is megosztotta azzal a felhívással, hogy kérnek mindenkit az evakuálásra szánt zónákban, hogy most azonnal hagyják el a területeket, mert nem biztos, hogy szerdán marad erre idő. A Telexnek két, Floridában élő magyar olvasó mesélt a helyzetről.

Joe Biden amerikai elnök arra kérte a floridaiakat, hogy hagyják el a területet, „ez élet és halál kérdése”. A négyes kategóriájú hurrikán helyi idő szerint szerdán fog Tampa közelében földet érni.

John Morales floridai meteorológus elérzékenyült az NBC hétfői adásában, miközben beszámolt a Milton hurrikánról. „Ez egy elképesztő, elképesztő, elképesztő hurrikán” – mondta, majd elcsuklott a hangja, ahogy arról beszélt, hogy a vihar erősödésével mindössze 10 óra alatt 50 millibart zuhant a légköri nyomás. „Elnézést kérek, ez egyszerűen borzalmas” – tette hozzá Morales.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!