Élő adásban elsírta magát az NBC meteorológusa a Florida felé közeledő Milton hurrikán miatt

2024. október 8. – 13:36

Másolás

Vágólapra másolva

John Morales floridai meteorológus elérzékenyült az NBC hétfői adásában, miközben beszámolt a Milton hurrikán veszélyes és gyors erősödéséről a Mexikói-öbölben.

„Ez egy elképesztő, elképesztő, elképesztő hurrikán” – mondta Morales, majd elcsuklott a hangja, ahogy arról beszélt, hogy a vihar erősödésével mindössze 10 óra alatt 50 millibart zuhant a légköri nyomás. „Elnézést kérek, ez egyszerűen borzalmas” – tette hozzá Morales.

A legmagasabb, ötös kategóriába sorolt Milton hurrikán Florida felé tart, az amerikai Nemzeti Hurrikánközpont szerint szerda este vagy csütörtök kora reggel éri el a Tampa-öböl sűrűn lakott városát. Addigra már nagyjából hármas fokozatúvá gyengülhet. Ez még mindig azt jelenti, hogy jelentős károkat okozhat, és emberéleteket követelhet.

Floridában felszólították az embereket, hogy készüljenek fel az evakuálásra. Kedden több megyében bezárnak az iskolák, Tampa és Orlando repülőterei bejelentették, hogy a vihar miatt keddtől felfüggesztik a légi közlekedést.

A Milton hurrikánról készült feljegyzések tíz nappal azután készültek, hogy a Helene hurrikán végigsöpört az Egyesült Államok délkeleti részén, legalább 225 ember halálát okozva. Több száz eltűntet még mindig keresnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!