Már legalább 45 halálos áldozatot követelt a Helene hurrikán Amerikában

2024. szeptember 28. – 19:29

Másolás

Vágólapra másolva

45-re nőtt a Helene hurrikán halálos áldozatainak száma, a 4-es erejű hurrikán emellett milliókat hagyott áram nélkül és több milliárd dollárnyi kárt okozott az Egyesült Államok délkeleti államaiban – írja a BBC.

A hurrikán Florida Big Bend régiójában, a félsziget tövénél ért partot csütörtökön, onnan haladt tovább északra Georgia, Észak- és Dél-Karolina, Tennessee és Kentucky államok felé. A szárazföldön a vihar jelentősen lassult, de az erős, néhol tornádókká alakuló szél és a vihar okozta áradások a hatóságok szerint még mindig komoly veszélyt jelentenek.

A mentőszolgálatok az érintett államokban nagy erőkkel igyekeznek mindenkit kimenteni. A Tennessee állambeli Erwing városában például egy kórház tetejéről kellett 58 ott ragadt embert kimenteni, akiket a hatóságok először csónakokkal próbáltak elérni, végül az erős szél ellenére helikopterrel sikerült biztonságba szállítani a betegeket és dolgozókat. A floridai Tampa közelében pedig egy hotelből kellett 68 embert kimenteni, amit elöntött az ár.

Amerikai biztosítótársaságok előzetes becslése szerint a Helene több milliárd dollár kárt is okozhatott eddig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!