Szexuális bántalmazás vádja alól felmentették azt a férfit, aki a McCann-ügy fő gyanúsítottja is

2024. október 8. – 18:52

Másolás

Vágólapra másolva

Egy német bíróság kedden felmentette a Madeleine-ügy legfőbb gyanúsítottját a nemi erőszak és a szexuális bántalmazás vádja alól, egy, a 2000-es évek legnagyobb bűnügyi rejtélyétől független ügyben, írja a BBC. A 47 éves férfit, aki a 2007-ben 3 évesen eltűnt és meggyilkolt brit kislány, Madeleine McCann ügyének legfőbb gyanúsítottja, még februárban vádolták meg három súlyos nemi erőszak és két, 2000 és 2017 között gyerekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélés ügyében.

A németországi braunschweigi bíróság kedden úgy döntött, hogy felmenti a férfit a vádak alól az idén februárban indult ügyben, a bíró szerint nem gyűlt össze elég bizonyíték ellene. A férfit azzal vádolták, hogy megerőszakolt egy 72 éves amerikai nőt a portugáliai otthonában, szexuálisan zaklatott egy 14 éves lányt, valamint azzal is, hogy megerőszakolt egy fiatal nőt 2004-ben. Utóbbit a vád szerint a férfi videóra is vette.

A férfi nem tett vallomást a tárgyaláson. Az ügyészek 15 év börtönbüntetés kiszabását kérvényezték, a férfi ügyvédje szerint viszont a felmentés a per ,,egyetlen helyes végeredménye". Az ügyvéd szerint a két nemi erőszak áldozatát, a tinédzsert és az idős nőt soha nem azonosították, a tanúk pedig “nem voltak elég megbízhatóak”. A per koronatanúja korábban azt állította, hogy betört a férfi portugáliai otthonába, ahol olyan videókat talált, amelyeken egy lány és egy 70-80 év közötti nő megerőszakolása látható. Egy ír nő, Hazel Behan vallomása szerint 20 éves korában egy álarcos férfi tört be lakásába, és megerőszakolta őt Portugáliában 2004-ben. A nő szerint a most 47 éves férfi volt az.

Az ügyészség jelezte, hogy fellebbez az ítélet ellen. A férfi jelenleg hét éves börtönbüntetését tölti Németországban, miután egy nyugdíjas nő megerőszakolása miatt elítélték 2019-ben, jövő szeptemberben szabadul. Ügyvédje ezt az ítéletet is meg akarja támadni. Annak ellenére, hogy a férfit Portugáliában már 2022-ben hivatalos gyanúsítottnak nyilvánították a Madeleine McCann-ügyben is, Németországban egyelőre nem emeltek ellene vádat, mert nem gyűlt össze elegendő bizonyíték ellene.

A világ egyik legismertebb ügye

A 2007-ben, 3 évesen eltűnt Madeleine McCann ügye a mai napig a 2000-es évek egyik legnagyobb bűnügyi rejtélye. A brit állampolgárságú kislány egy portugáliai nyaraláson, a család apartmanjából tűnt el, miközben a szülők barátaikkal egy 120 méterre levő étteremben vacsoráztak. Az emberrablást gyanító portugál rendőrség előbb egy, Praia da Luz üdülővárosban élő brit férfit gyanúsított meg, majd még 2007 szeptemberében a szülőkre terelődött a gyanú, őket már gyilkossággal gyanúsították, ám egy év után ejtették a vádat.

2020-ban aztán ismét feléledt a remény a rejtély megoldására: a német rendőrség egy Christian B. nevű férfit gyanúsított meg, aki többszörösen büntetett előéletű, és gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések is kötődnek a nevéhez. A világ legismertebb eltűnt gyerekének ügyét már dokumentumfilmben is feldolgozták, a rejtély viszont egyelőre még mindig megoldatlan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!