Boris Johnson azt állítja önéletrajzi könyvében, hogy II. Erzsébetnek csontrákja volt

2024. október 2. – 05:41

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részletet közölt Boris Johnson volt brit miniszterelnök hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvéből, ami az Unleashed, vagyis „Elszabadult” címet viseli majd. A Daily Mailben most közölt részlet szerint Boris Johnson azt állítja könyvében, hogy II. Erzsébet brit királynő csontrákban szenvedett 2022-es halála előtt, írja a CNN. „Már legalább egy éve tudtam, hogy a csontrák egy bizonyos formája alakult ki nála. Orvosai aggódtak, hogy bármikor hirtelen romolhat az állapota” – írja.

Könyvében azt is állítja a bukott brit politikus, hogy amikor lemondása után skóciai rezidenciáján utoljára találkozott II. Erzsébettel, a királynő személyes titkára figyelmeztette őt, hogy II. Erzsébet állapota sokat romlott a nyáron. Johnson leírása szerint a királynő sápadt volt, a kezén sötét foltok voltak a gyógyszerektől vagy az injekcióktól. Johnson 2022 július 7-én jelentette be lemondását, de formálisan egészen szeptemberig hivatalban volt, nem sokkal II. Erzsébet halála előtt távozott. Johnson az első egykori magas rangú kormánytisztviselő, aki megszólalt II. Erzsébet halálának okával kapcsolatban. A hivatalos magyarázat szerint az idős kor okozta a 96 éves korában elhunyt uralkodó halálát.

Johnson október 10-én megjelenő könyvének nem ez az egyetlen meredek állítása. A másik korábban közölt részlet szerint kommandósokkal akart vakcinákat rabolni Hollandiából a járvány alatt. Az akcióról végül lebeszélték, mert nagy volt a lebukás kockázata, és nehezen tudta volna kimagyarázni a brit kormány, miért támadt meg egy másik NATO-tagországot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!