Pélicot-ügy: Semmit sem tagad a férj, aki idegenekkel együtt évekig erőszakolta feleségét

2024. szeptember 17. – 13:05

Másolás

Vágólapra másolva

„Én is egy erőszaktevő vagyok, akár csak a többiek” – vallotta be bűntettét a 71 éves Dominique Pélicot a bíróságon kedden, akit azzal vádolnak, hogy elkábította a feleségét, hogy ő és több idegen szexuálisan bántalmazhassa őt, az ügyről itt írtunk részletesen. Vallomását az után tette, hogy mintegy egy hétig tartó betegeskedés után személyesen is visszatért a vádlottak padjára – írja a France 24.

Dominique Pélicot beszédében semmit sem tagadott, elismerte azt is, hogy a jelenlevő mintegy 50 férfi is ugyanúgy bűnös a szexuális erőszakban, akárcsak ő maga. Dominique Pélicot vallomása a többi férfi sorsát illetően is döntő fontosságú, de még az ő vallomásukat is meghallgatják az elkövetkezendő tárgyalásokon. Feleségéről pedig azt mondta:

„Nem ezt érdemelte.”

A vesegyulladással és húgyhólyagproblémákkal küzdő férfi már elismerte a vádakat, de a keddi volt az első alkalom, hogy a szeptember 2-óta folyó tárgyaláson személyesen is megszólalt. Teljesen nem épült még fel betegségéből, a tárgyalásra bottal járva érkezett. Az orvosok szerint azonban mostanra már elég egészséges ahhoz, hogy személyesen is jelen lehessen. Így nem kerül sor a további tárgyalások több hónapos elhalasztására sem. Az ügyről folyamatosan derülnek ki az egyre felkavaróbb részletek, legutóbb arra derült, fény, hogy a férfi lánya is érintett.

Az áldozat, Gisèle Pélcot azt kérte, hogy a tárgyalás nyilvános legyen, ezzel is felhívva a figyelmet a kábítószerek és a szexuális visszaélések kapcsolatára. Az ügy hatalmas port kavart Franciaországban, az áldozat mellett szimpátiatüntetést is szerveztek.

„Önök miatt van erőm folytatni ezt a harcot”

– mondta Gisèle Pélcot hétfőn a mellette tüntetőknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!