Pélicot-ügy: egy másik férfi is átvette a módszert, és elkábítva erőszakolta meg a feleségét

2024. szeptember 12. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódott annak a francia férfinak, Dominique Pélicot-nak a tárgyalása, aki idegenek tucatjait hívta meg, hogy megerőszakolják az elkábított feleségét. Az ügyről itt írtunk részletesen. A szerdai tárgyaláson kiderült, egy másik, környékbeli férfi lemásolta Pélicot „módszerét”, ő is elkábította és megerőszakolta a saját feleségét, a nyugtatókat pedig Pélicot-tól szerezhette be – írja a Guardian.

Szerdán jutott a Pélicot-ügy bíráinak tudomására, hogy egy Jean-Pierre néven emlegetett férfi Dominique Pélicot „tanítványa” lehetett. Ő nem Gisèle Pélicot megerőszakolásáért állt bíróság elé, hanem azért, mert ugyanezzel a módszerrel megerőszakolta a saját feleségét.

A 63 éves Jean-Pierre korábban teherautó sofőr volt, állítólag egy chatszobában tartotta a kapcsolatot Pélicot-val, aki négy alkalommal nyugtatókat is adhatott neki felesége elkábításához. Később Pélicot is elutazott, hogy megerőszakolja Jean-Pierre feleségét, akit a gyanú szerint tizenkét nemi erőszak ért 2015 és 2020 között. A nő ügyvédje a bíróságnak azt mondta, a rendőrség megdöbbentő képek birtokába jutott az esetekről.

A korábbi tárgyalásokon a szakértők manipulatív személyiségként jellemezték Dominique Pélicot-t. Jean-Pierre 32 éves fia azt mondta, meg van róla győződve, hogy Pélicot az ő apját is manipulálta. Szerinte ha apja nem találkozott volna Pélicot-val, sosem történt volna meg mindez.

A Pélicot-ügyben jelenleg tizennyolcan vannak őrizetben az 51 vádlott közül, köztük Pélicot és Jean-Pierre, míg 32 másik vádlott szabadlábon védekezik. Többségük akár 20 év börtönbüntetésre is számíthat. A tárgyalás várhatóan decemberig tart majd. Az áldozat, Gisèle Pélicot számára érzelmileg rendkívül megterhelő az ügy. Ő szerette volna, ha a tárgyalások nyilvánosságot kapnak, célja, hogy ezzel felhívja a figyelmet a szexuális visszaélések elkövetéséhez használt kábítószerekre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!