Vizsgálat indult Robert F. Kennedy Jr. és egy bálna ügyében

2024. szeptember 15. – 15:20

Másolás

Vágólapra másolva

Robert F. Kennedy Jr. volt amerikai elnökjelölt az arizonai Glendale-ben, Donald Trump pár nappal ezelőtti kampányrendezvényén beszélt arról, hogy a héten levelet kapott az amerikai tengeri halászati intézettől (National Marine Fisheries Institute). RFK szerint a levélben az állt, hogy vizsgálatot indítanak ellene, amiért 20 évvel ezelőtt jogsétően kifogott egy bálnát. Az NBC azt írja, RFK szerint a vizsgálatot azért indították, hogy politikailag lejárassák őt.

Bár beszédében Kennedy erre nem részletezte az esetet, ami miatt vizsgálat indult ellene, az NBC és a Skynews valószínűsíti, hogy köze lehet ahhoz a történethez, amiről még RFK lánya számolt be korábban és előző hónapban ismét előkerült a nyilvánosságban.

Lánya, a 36 éves Kathleen „Kick” Kennedy még egy 2012-ben azt nyilatkozta, hogy 6 éves korában apja láncfűrésszel levágta egy döglött bálna fejét, amelyet a partra sodort a víz, és hazafelé menet a család autójához kötötte. „Minden alkalommal, amikor gyorsítottunk az autópályán, bálnalé folyt be az autó ablakán, és ez volt a legundorítóbb dolog a világon” – mesélte akkoriban a Town & Country magazinnak.

Miután idén augusztusban a történet ismét bejárta a sajtót, a Center for Biological Diversity Action Fund környezetvédő szervezet aktivistái szövetségi vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, így nem lenne meglepő, ha a levelet emiatt kapta volna a korábbi elnökjelölt. Kennedy az NBC News műsora után azonban tagadta a vádakat: elmondása szerint soha nem ölt még bálnát.

Az eset ráadásul még gyanúsabb, ha hozzátesszük: idén nyáron az is kiderült, a volt független elnökjelölt 2014-ben viccből egy medvebocs tetemét hagyta a Central Parkban.

Kennedy eredetileg demokrataként indult el az idei amerikai elnökválasztásból, de a párt előválasztásából végül tavaly októberben kiszállt. Ezután függetlenként folytatta a kampányát, amit végül augusztus végén függesztett fel. Ekkor kijelentette, tíz csatatérállamban visszalép és a republikánus elnökjelöltet, Donald Trumpot támogatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!