Robert Kennedy Jr. tíz éve viccből egy biciklis medvebocstetemet hagyott a Central Parkban

2024. augusztus 5. – 18:22

Másolás

Vágólapra másolva

Robert F. Kennedy Jr. független amerikai elnökjelölt volt az, aki egy medvebocs tetemét hagyta a Central Parkban 2014-ben – derül ki a videóból, amelyet a politikus vasárnap tett közzé X-oldalán.

Robert F. Kennedy Jr. ezzel a rövid videóval egy évtizedes rejtélyt oldott meg: a tetem híre 2014-ben bejárta az amerikai sajtót, de megmagyarázni azóta sem tudták. Egészen RFK Jr. videójáig.

„Kíváncsian várom, mindezt hogyan forgatjátok ki” – írta a politikus a New Yorker magazinnak címezve ugyanebben a posztban. Kennedy a videó végén említi, hogy a lap megkereste őt, és szerinte egy rá nézve negatív cikket tervez írni az esetről.

A videóban RFK Jr. Roseanne Barr humoristának meséli a történetet, amely szerint tíz éve New Yorkban talált az autóút mellett egy elgázolt medvebocsot, és úgy gondolta hazaviszi. Elmondása szerint megnyúzta volna a jó állapotú tetemet, a húsát pedig lefagyasztotta volna, mert mindezt nem tiltják New York állam törvényei egy elgázolt állat esetében.

A tetem megtalálása után viszont egy vacsorán vett részt, majd a repülőtérre kellett sietnie, így nem lett volna már ideje hazavinni a medvebocs maradványait. A vacsorán részt vevő barátai biztatására úgy döntött, egy poént kerekít a dologból, és úgy teszi ki valahol az állatot egy szintén nála levő biciklivel együtt, mintha a medve tekert volna arra. Úgy gondolta, biztosan jót szórakoznak majd rajta, ha megtalálják, meséli Kennedy a videóban:

„Én természetesen nem ittam, de a barátaim igen, ők úgy gondolták, ez egy hatalmas poén lenne.”

Másnap meg is találták a tetemet, amit akkor felkapott a sajtó, de azóta senki sem tudta megfejteni.

Kennedy látva azt, hogy a tévé is beszámol a rejtélyről, azt gondolta, „te jó ég, mit csináltam?” – mesélte az őt hallgató humoristának. „Kicsit féltem, mert a bicikli tele volt az ujjlenyomataimmal, de szerencsére hamar lecsillapodott a sztori” – mesélte a politikus, aki általában meglepő állításai miatt kerül a figyelem középpontjába.

Az eredetileg demokrataként induló Kennedy tavaly októberben szállt ki a párt előválasztásából, azóta függetlenként folytatja a kampányát. Népszerűsége nem közelíti meg Bidenét vagy Trumpét, de a felmérések szerint mindkettejüktől értékes szavazókat vihet majd el a novemberi választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!