Zelenszkij szerint 6000 katona az oroszok vesztesége, mióta az ukrán ellentámadás átlépte a határt

2024. szeptember 6. – 18:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz hadsereg 6000 katonáját sebesítették vagy öltek meg eddig az ukrán támadás során Zelenszkij elnök szerint – írja a Kyiv Independent. Az elnök az Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport (UDCG) pénteki ülésén azt mondta, jelenleg több mint 1300 négyzetkilométernyi területet és száz települést tartanak ellenőrzésük alatt az ukrán erők, mióta átlépték az orosz határt a váratlan ellentámadásukkal.

A sikeres ukrán behatolás augusztusban átcsoportosításra késztette az oroszokat, úgy tűnt, nem tudnak mit reagálni. „A hadműveletnek köszönhetően Szumi városát már nem fenyegeti olyan veszély, mint korábban” – mondta Zelenszkij, ezzel az oroszok májusi támadására utalt. Kijlo Budanov, Ukrajna katonai hírszerzésének vezetője akkor azt mondta, az orosz erők a jövőben támadást indíthatnak a Kurszki területtel szomszédos Szumi területen.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka korábban azt mondta a CNN-nek, hogy Oroszország már tervezett egy támadást a Kurszki övezet irányából, még mielőtt az ukrán erők megkezdték volna az ottani hadműveleteiket.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!