Mostantól nem játszhatják le a legendás soulzenész számát Donald Trump kampánygyűlésein

2024. szeptember 3. – 22:27

Másolás

Vágólapra másolva

Megtiltotta a bíróság, hogy Donald Trump kampánygyűlésein lejátsszák a 2008-ban elhunyt soulénekes és zeneszerző, Isaac Hayes Hold On, I'm Comin' című számát, írja a Guardian. A döntés egyelőre csak arra az időre szól, amíg a bíróság végleges határozatot nem hoz az ügyben.

Az előzetes végzés alapján nem kell törölni az internetről a korábbi rendezvények felvételeit, ahol elhangzik a dal a republikánus elnökjelölt beszéde végén. Trump egyik ügyvédje azt mondta, hogy az elmúlt időszakban már nem játszották le ezt a számot.

A volt elnök védői a per során ugyanakkor azzal érveltek hogy a dal szerzői joga nem a volt zeneszerző hagyatékát kezelőké. Trump minimum négy éve használja a Hold On, I'm Comin' című dalt, és ez idő alatt a zeneszerző családja szerint legalább 134 alkalommal sértette meg a szerzői jogokat.

Az elmúlt hónapokban több előadóművész is követelte, hogy Trump rendezvényein ne játsszák le többé a zenéjüket. A Universal Music Group augusztus végén küldött jogi felszólítást Donald Trump kampánycsapatához, amiért engedély nélkül használtak fel ABBA-dalokat. A Rolling Stones is hasonlóan tett, Celine Dion pedig a My Heart Will Go On című Titanic-betétdal lejátszása után szólalt fel. A Foo Fighters pedig olyannyira nem örült, hogy Trump a My Hero című számukat használta, hogy a jogi lépések mellett minden ebből származó jogdíjat egyenesen Kamala Harris elnökválasztási kampányának ajánlották fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!