Feleségül ment önjelölt sámán vőlegényéhez a norvég hercegnő

2024. augusztus 31. – 20:57

Másolás

Vágólapra másolva

Márta Lujza norvég hercegnő szombaton feleségül ment amerikai vőlegényéhez, Durek Verrett spirituális guruhoz. Az esküvőt a nyugat-norvégiai Geiranger-fjordban tartották, ez volt a csúcspontja a pár háromnapos ünnepségsorozatának. Az esküvőn a norvég és a svéd királyi család tagjai mellett influenszerek és norvég hírességek is részt vettek – írta a Reuters.

Az 52 éves Márta Lujza a norvég király, V. Harald legidősebb gyereke, ő a negyedik a trónöröklési sorban. A 49 éves amerikai Durek Verretthez fűződő kapcsolatát sokan bírálták Norvégiában. Az MTI beszámolója szerint a férfi magát alternatív gyógyítónak és sámánnak nevezi, de többen sarlatánnak, sőt egyenesen csalónak és összeesküvéselmélet-hívőnek tartják.

Márta Lujza norvég hercegnő és Durek Verrett megérkeznek az esküvői partijukra 2024. augusztus 31-én – Fotó: Cornelius Poppe / Heiko Junge / NTB / AFP
Márta Lujza norvég hercegnő és Durek Verrett megérkeznek az esküvői partijukra 2024. augusztus 31-én – Fotó: Cornelius Poppe / Heiko Junge / NTB / AFP

Verrett hírességek sámánjaként vált ismertté, például az Oscar-díjas Gwyneth Paltrow színésznő gurujaként is dolgozott. Ellentmondásos nézetei között említi azt az elméletét, hogy a gyerekkori daganatos megbetegedéseket a „boldogtalanság” okozza.

A hercegnő két évvel ezelőtt mondott le a rangjával járó hivatalos kötelezettségekről, amit azzal indokolt, hogy több időt szeretne fordítani a magánéletére és az alternatív gyógyászattal foglalkozó vállalkozására. A király óhajának megfelelően azonban megtartotta hercegnői címét, és házasságkötése után férje is a királyi család tagjává vált. Márta Lujza állítása szerint látnoki képességekkel rendelkezik, és tud kommunikálni az angyalokkal.

A hercegnőnek a mostani a második házassága, 2002-ben Ari Behn norvég íróhoz és művészhez ment feleségül, akitől három lánya született. 2017-ben elváltak, Behn pedig 2019 karácsonyán öngyilkos lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!