A nyitóünnepség miatt többször is átdolgozták az olimpiai záróünnepség forgatókönyvét

2024. augusztus 9. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az olimpiai játékok záróünnepségéért felelős Thierry Reboul szerint sokszor át kellett dolgoznia a forgatókönyvet a nyitóünnepség képei miatt kitört botrány következtében, írja a Guardian. Reboul ismét hangsúlyozta, hogy nem Az utolsó vacsorát akarták kiparodizálni, hanem egy 17. századi holland festményre utaltak. Elismerte azonban, hogy a félreértés miatt ő és Thomas Jolly művészeti vezető is kapott halálos fenyegetéseket, emiatt óvatosabb lett a vasárnap tartandó zárás tervezése közben.

A fenyegetésekről azt mondta: „Ezzel együtt kell élni, de meg kell megmutatni, hogy az ember nem hagyja magát megfélemlíteni. De emiatt sokadszorra is átnézzük az egész műsort, hogy biztosak legyünk abban, hogy nem adunk okot félreértésre.”

Reboul nem árult el konkrétumokat a záróműsorról, csak annyit mondott, hogy csodálatos lesz, és reméli, az megváltoztatja majd a nyitóünnepség megítélését is.

A hagyományokhoz híven az olimpia záróeseménye most is szimbolikusan a következő helyszínnek adja át a stafétát, így több nagy Los Angeles-i előadó is fellép majd a vasárnapi eseményen. Az előre felvett és élő műsorszámokból összeálló finálén fellép Billie Eilish, a Red Hot Chili Peppers és Snoop Dogg is, aki gyakorlatilag kabalájává vált az idei olimpiának.

A koncertek mellett megnézhetjük majd Tom Cruise-t is, amint a Stade de France stadion tetejéről leereszkedve elrepül Los Angelesbe, ahol az ikonikus Hollywood felirat egyik O betűjén fog átejtőernyőzni.

Amélie Oudéa-Castéra francia sportminiszter kedden a FranceInfo rádiónak nyilatkozva kijelentette, hogy „abszolút bízik” abban, hogy Jolly és csapata ismét „elkápráztatja a világot”. A miniszter azt is elárulta, hogy a zene nagy szerepet fog kapni a vasárnapi ünnepségen, és elismerte, hogy lesz egy rész, ami a „french touch”-ról, a világszerte sikeres francia elektro-pop zenéről fog szólni. „A zenei dimenzió mindig nagyon fontos. Azt hiszem, mindannyian emlékszünk a Midnight Oil koncertjére a sydney-i olimpia záróünnepségén. Az egy hatalmas pillanat volt, amely mindannyiunk emlékezetében megmaradt” – mondta Oudéa-Castéra.

A Le Parisien című napilap értesülései szerint a záróünnepségen – amelyet nem a Szajnán, hanem a 80 ezres Stade de France-ban, az atlétikai versenyek helyszínén fognak tartani – fellép a legendás francia elektronikus zenei duó, az Air, a Phoenix, valamint a francia elektronikus zene úttörője, Jean-Michel Jarre is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!