Elon Muskkal fog interjúzni Donald Trump

2024. augusztus 6. – 22:17

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump republikánus elnökjelölt hétfőn Elon Muskkal fog interjúzni. Ezt az exelnök jelentette be a Truth Social nevű platformon. Nem egyértelmű a poszt alapján, hogy az amerikai milliárdos, az X és a Tesla tulajdonosa fogja kérdezni Trumpot, vagy mindketten interjúalanyok lesznek. Azt írta, hogy hétfő este „nagyinterjút” csinál Muskkal, későbbre ígért további részleteket.

A Wall Street Journal korábban arról írt, hogy Trump tanácsadói szerepet ajánlott Musknak, persze amennyiben megnyeri az elnökválasztást. A meg nem nevezett források szerint a volt elnök és a milliárdos az utóbbi hónapokban többször is beszéltek, még személyesen is találkoztak. Trump és Musk viszonya nem volt mindig felhőtlen, korábban többször is beszólogattak egymásnak a Twitteren. Mégis Musk volt az, aki a közösségi oldal megvásárlása után visszaállította Trump oldalát, amit a Capitolium 2021. január 6-i ostroma után tiltottak le.

Musk egyébként úgy nyilatkozott, hogy Joe Bident és Donald Trumpot sem fogja támogatni pénzzel az elnökválasztási kampányban. Arról nincs hír, hogy Biden visszalépése hogyan befolyásolta az álláspontját. Ugyanakkor nemrég deepfake technológiával készült videót osztott meg Kamala Harrisről az X-en, amivel megszegte saját platformjának szabályzatát. Az MI által gyártott videón Harris azt mondja Bidenről, hogy szenilis, magáról pedig azt, hogy nem tudja, hogyan kell egy országot vezetni.

Egy hete volt egy kellemetlen médiaszereplése Trumpnak. Fekete újságíróknak adott interjút, és az egyik beszélgetésben kétségbe vonta Kamala Harris demokrata elnökjelölt fekete identitását. Trump szerint Harris néhány éve csak úgy feketévé vált, de arra a kérdésre, hogy szerinte Harris csak azért lett alelnök, mert színes bőrű, nem válaszolt.

Trump megjegyzései nagyon hasonlítanak azokra a támadásaira, amelyekkel korábban más fekete politikai ellenfeleit illette. Évekig terjesztette például azt az összeesküvés-elméletet, amely szerint Barack Obama volt elnök nem az Egyesült Államokban született, amivel nem lehetett volna az Egyesült Államok elnöke.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!