Deepfake videót osztott meg Kamala Harrisról Elon Musk

2024. július 30. – 06:45

Másolás

Vágólapra másolva

Deepfake technológiával készült videót osztott meg Kamala Harrisről Elon Musk az X-en, sokak szerint ezzel pont a saját platformjának szabályzatát szegi meg, írja a France24. Az MI által gyártott videón Harris azt mondja Bidenről, hogy szenilis, magáról pedig azt, hogy nem tudja, hogyan kell egy országot vezetni. Sőt, még azt is kijelenti, hogy mivel nő és fekete, ezért ő az igazi diverzitás adu.

A videót eredetileg Chris Kohls podcaster töltötte fel X-re, ő még megjelölte a hozzá tartozó kommentben, hogy paródiáról van szó, Musk azonban már nem fűzött hozzá ilyen magyarázatot. Azzal a szöveggel posztolta, hogy „Ez nagyszerű!”.

Musk megosztása több mint 130 millió megtekintést generált, és sokak szerint aggodalomra ad okot, mivel a novemberi amerikai elnökválasztás előtt MI által támogatott dezinformációnak ad helyet.

„Úgy gondoljuk, hogy az amerikai nép azt a valódi szabadságot, lehetőségeket és biztonságot akarja, amit Harris alelnök kínál, nem pedig Elon Musk és Donald Trump hamis, manipulált hazugságait” – áll Harris elnökválasztási kampányának közleményében.

Gavin Newsom, Kalifornia demokrata kormányzója az X-en azt írta: a manipulált Harris-videónak „illegálisnak kell lennie”, és hamarosan aláír egy törvényt, amely betiltja az ilyen posztokat. Musk a posztjára azt válaszolta, hogy „a paródia legális Amerikában”, miközben az eredeti videót is odakommentelte.

Az X irányelvei szerint a „mesterséges, manipulált vagy kontextuson kívüli média, amely megtévesztheti vagy megzavarhatja az embereket” nem engedélyezett a platformon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!